Diğer Sporlar

Judoda Belkıs Kaya'dan bronz

27 Haziran 2015 Cumartesi 20:20 - Son Güncelleme 27 Haziran 2015 Cumartesi 21:54

Judoda Belkıs Kaya, Litvanyalı rakibini yenerek bronz madalya kazandı.

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) milli judocu Belkıs Kaya, kadınlar +78 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

Haydar Aliyev Arena'da düzenlenen judo müsabakalarının üçüncü gününde, kadınlarda +78 kiloda tatamiye çıkan Belkıs Kaya, üçüncülük maçında Litvanyalı Santa Pakenyte'yi mağlup ederek bronz madalya elde etti.

Kaya, sabah seansında çıktığı müsabakalarda eleme turunda Bosna Hersekli Larisa Ceric'i ve çeyrek finalde Ukraynalı Svitlana Iaromka'yı yenmesine rağmen yarı finalde Fransız Emilie Andeol'a kaybederek üçüncülük maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

Bu sonuçla Türkiye, judo branşını 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak kapattı. Türkiye'nin judodaki diğer madalyasını, +48 kiloda finalde kaybeden Ebru Şahin kazanmıştı.

Kaya: "Güzel tezahüratlar eşliğinde 3'üncülüğümüzü kazasız belasız aldık"

Bronz madalya kazanan Belkıs Kaya, buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.

Judoda kadınlar +78 kiloda Litvanyalı Santa Pakenyte'yi mağlup ederek bronz madalya elde eden Kaya, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Turnuvada yorucu maçlara çıktığını söyleyen milli sporcu Kaya, "Bugün inanılmaz derecede çok efor sarf ettim. Bronz madalya kazanarak buruk bir sevinç yaşadım" dedi.

"Çok talihsiz biçimde maçı kaybettim"

Yarı finalde Fransız Emilie Andeol'a kaybettiği karşılaşmada talihsizlik yaşadığını belirten milli judocu Kaya, "Çok talihsiz biçimde maçı kaybettim. Kendimi çok iyi hissediyordum, daha iyisini yapabilirdim. Sakatlığımın ardından ameliyat olmam nedeniyle yaklaşık 14 aydır üst düzey bir şampiyonada mücadele edememiştim. Bu durum da oyunumu etkiledi" ifadelerini kullandı.

Çıktığı müsabakalarda taraftar desteği nedeniyle mutluluk yaşadığını dile getiren Kaya, "Azerbaycan'ın ev sahipliği yapması büyük bir avantajdı bizim için. Kendi ülkemi aratmadı taraftarlar bana. Allah'a şükür, güzel tezahüratlar eşliğinde 3'üncülüğümüzü kazasız belasız aldık" diye konuştu.

Belkıs Kale, kazandığı madalya ile 2016'da Brezilya'da düzenlenecek Rio Olimpiyatları'na kota almak adına avantaj yakaladığını da vurguladı.

"Başarımız tesadüf değil"

Türkiye Kadınlar Milli Takımı Antrenörü Ercan Çakıroğlu ise uzun bir maratonun ardından iyi hazırlanarak Avrupa Oyunları'na katıldıklarını ve başarılarının tesadüfi olmadığını belirtti.

Avrupa ve dünya derecelerine sahip başarılı bir takıma sahip olduklarının altını çizen Çakıroğlu, "6 sporcuyla katıldığımız Avrupa Oyunları'ndan 2 madalyayla döndük. Kazandığımız madalyalar, olimpiyatlara puan teşkil ettiği için bizim için önemliydi" değerlendirmesinde bulundu.

Çakıroğlu, gelecek yıl mayıs ayına kadar önemli turnuvalara katılacaklarını ve hedeflerinin 2016 Yaz Olimpiyatları'na birçok milli sporcuyla gitmek olduğunu kaydetti.

Sıradaki Haber
Nur Tatar'dan bronz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz