Diğer Sporlar

Judoda ilk gün başarısız

24 Nisan 2014 Perşembe 20:23 - Son Güncelleme 24 Nisan 2014 Perşembe 20:26

Fransa'da başlayan şampiyonanın ilk gününde Türk sporcular başarılı olamadı.

Avrupa Judo Şampiyonası'nda ilk gün mindere çıkan erkekler 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba ve 66 kiloda Sinan Sandal ile kadınlar 48 kiloda Sümeyye Akkuş ve Dilara Lokmanhekim, madalya kazanamadı.

Türkiye Judo Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa'nın Montpellier kentinde düzenlenen şampiyonaya 43 ülkeden, 321 sporcu katılıyor.

Park&Suites Arena'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde, erkekler 60 ve 66 kilo, kadınlarda ise 48, 52 ve 57 kiloda madalyalar sahiplerini buldu.

Avrupa Judo Şampiyonası'na 8 sporcu ile katılan Türk Milli Takımı sporcuları, ilk gün müsabakalarında başarılı olamadı.

Kadınlar 48 kiloda Sümeyye Akkuş, yedincilikte kaldı. İlk turda Kosovalı Distira Krasniqi'yi yenen Akkuş, ikinci turda Ukraynalı Maryna Çerniak'a kaybetti. Repesaj maçında İsrailli Amelie Rosseneu'ya da mağlup olan Akkuş, bronz madalya şansını yitirdi.

Yine kadınlar 48 kiloda Dilara Lokmanhekim, ilk maçında İtalyan Valentina Moscatt ile karşılaştı. Türk judocu, rakibine waza-ari ile kaybetti ve şampiyonaya veda etti.

Erkekler 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba ise ilk maçında Azeri İlgar Muşkiyev'e karşı 2'ye 1 ceza ile kaybederek, elenmekten kurtulamadı.

Erkekler 66 kiloda Sinan Sandal ise ilk turda Ukraynalı Zantaraia karşısında, bitime 2 dakika 3 saniye kala ippon ile yenildi ve elendi.

Avrupa Judo Şampiyonası'nda yarın Türk Milli Takımı'ndan 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ile Bayram Ceylan mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Judo Milli Takımı, Avrupa sınavında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz