Diğer Sporlar

Kadın Kata Milli Takımı'ndan tarihi başarı

20 Mart 2015 Cuma 12:20 - Son Güncelleme 20 Mart 2015 Cuma 12:21

Milli Takım, Avrupa şampiyonasında tarihinde ilk kez finale yükseldi.

50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda ikinci gün sabah seansında tatamiye çıkan Kadın Kata Milli Takımı, tarihinde ilk kez finale yükselme başarısı gösterdi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gün sabah seansı, kata branşındaki takım elemeleriyle başladı.

Kadınlarda Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin'den oluşan Kadın Kata Milli Takımı, elemelerdeki ilk maçında Danimarka'yı 5-0, çeyrek finalde ise Hırvatistan'ı yine aynı skorla 5-0 yenerek, yarı finalde son dünya üçüncüsü İtalya'yı 3-2'yle geçti.

Bu sonuçlarla tarihinde ilk kez adını finale yazdıran Kadın Kata Milli Takımı, 22 Mart Pazar günü finalde son dünya şampiyonu Almanya ile karşılaşacak.

Öte yandan müsabakaların ardından tatamiye inen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, finale yükselen Kadın Kata Milli Takımı sporcularını başarılarından dolayı tebrik etti.

-Erkek Kata Milli Takımı bronz için tatamiye çıkacak

Sabah seansında mücadele eden Erkek Kata Milli Takımı ise pazar günü bronz madalya mücadelesi verecek.

Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu'ndan oluşan Erkek Kata Milli Takımı, elemelerdeki ilk maçında son dünya şampiyonu İspanya ile karşılaşırken, ay-yıldızlılar müsabakadan 4-1 yenik ayrıldı.

Erkek Kata Milli Takımı, İspanya finale çıktığı için pazar günü son dünya üçüncüsü Fransa ile bronz madalya için mücadele etme hakkı kazandı.

Sıradaki Haber
4 sporcumuz daha finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz