Diğer Sporlar

Kadın Tekvando Milli Takımı'ndan 5 madalya

24 Kasım 2020 Salı 20:24 - Son Güncelleme 24 Kasım 2020 Salı 21:18  |  Kaynak : AA

Kadın Tekvando Milli Takımı, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda, 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından 8'incisi yapılan şampiyonada, kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün, son 2 olimpiyat şampiyonu Jade Jones’u yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonada, 53 kiloda Zeliha Ağrıs altın madalya elde ederken, 67 kiloda İkra Kayır ve +73 kiloda Nafia Kuş gümüş ve 49 kiloda Rukiye Yıldırım bronz madalyanın sahibi oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri ilk defa uluslararası bir organizasyon için Türkiye adına 5 sporcunun tatamiye çıktığı şampiyonada, milli tekvandocu Nur Tatar ise sakatlığı nedeniyle yer alamadı.

Tüm sıkletlerde madalya kazanan milli tekvandocuları kutlayan Federasyon Başkanı Metin Şahin, "Mart ayından bu yana salgın nedeniyle uluslararası müsabakalara katılamıyorduk. Yaklaşık 8 aylık aranın ardından Hırvatistan’da yapılan şampiyonaya tüm tedbirlerimizi alarak katıldık. 5 sporcumuz da madalya kazanmayı başardı. Hepsini tek tek kutluyorum. Özellikle finalde son 2 olimpiyat şampiyonu Jade Jones’u yenerek altın madalyaya uzanan Hatice Kübra İlgün tebrik ediyorum. Sporcularımızın elde ettiği sonuçlar olimpiyat oyunları öncesinde umutlarımızı arttırıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu Kadın Tekvando Milli Takımı'nı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hırvatistan’ın başketi Zagreb'de düzenlenen Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda, 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Kadın Tekvando Milli Takımı’nı kutladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından Hırvatistan’da 8'incisi düzenlenen Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya alan Hatice Kübra İlgün ve Zeliha Ağrıs ile gümüş madalya alan İkra Kayır, Nafia Kuş ve bronz madalya alan Rukiye Yıldırım’ı tebrik ederim. Olimpiyat öncesinde Kadın Tekvando Milli Takımı’mızın almış olduğu bu başarı bizleri gururlandırmıştır. Milli sporcularımızın bu yolda sarf ettiği çabanın olimpiyat madalyaları ile sonuçlanmasını temenni eder, çalışmalarında başarılar dilerim." 

Sıradaki Haber
Tekvandoda 2024'ün planları açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz