Diğer Sporlar

Karatede 12 madalya

13 Temmuz 2016 Çarşamba 19:27 - Son Güncelleme 13 Temmuz 2016 Çarşamba 16:30

Karatede Türk sporcular, 7 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya aldı.

Trabzon'da düzenlenen 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda (Gymnasiade) karatede Türk sporcular, 7 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen organizasyonda, karate branşının ödül töreni Ortahisar ilçesindeki 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapıldı. Törene ISF Başkanı Laurent Petrynka, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Karakullukçu ile sporcular katıldı.

Türkiye'nin 7 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandığı müsabakalarda, kata erkeklerde Türkiye'den Emre Vefa Göktaş birinci, Mehmet Batuhan Özdemir ikinci, Brezilya'dan Lucas Santos ile Macaristan'dan Tamas Forgacs üçüncü oldu. Kata kadınlarda ise Brezilya'dan Natalia Adorni birinciliği, Türkiye'den İlayda Turgut ikinciliği, Cahide Nur Duman ve Faslı Aya Ennesyry üçüncülüğü elde etti.

Kumite erkeklerde 50 kiloda Türkiye'den Ekrem Aykanat birinci, Hindistan'dan Manjeet Kumar ikinci, Brezilya'dan Ronaldy Melo üçüncü sırada yer aldı. Kumite kadınlarda mücadeleyi 44 kiloda Brezilya'dan Brenda Silva birinci, Türkiye'den Figen Yıldırım ikinci, Hindistan'dan Sus Mita üçüncü olarak tamamladı.

Kumite erkekler 54 kiloda Türkiye'den Berkay Ayhan birinci, Hindistan'dan Adidya Tomar ikinci, Macaristan'dan Pete Daniel Feher ile Gürcistan'dan Suhota Abuashevili üçüncü oldu. Kumite kadınlar 56 kiloda Türkiye'den Zeynep Tolay birinciliği, Brezilya'dan Brigita Bueno ikinciliği, Hindistan'dan Neha Kumari üçüncülüğü elde etti.

Kumite erkekler 58 kiloda Türkiye'den Ömür Faruk Ateş birinci, Hindistan'dan Vinit Chakravarti ikinci olurken, Brezilya'dan Fernando Augusto Leony ile Gürcistan'dan Tengizi Tedi Ashvili üçüncülüğü paylaştı. Kumite kadınlar 52 kiloda ise Türkiye'den Birsu Gaye Özyazmacı birinci, Hindistan'dan Vanshika Tanwar ikinci, Macaristan'dan Armen Zea Klement üçüncü sırayı aldı.

Kumite erkekler 62 kiloda Türkiye'den Oğuz Furkan Kaçar birinci, Macaristan'dan Ritik Saini ikinci, Fas'tan Abderrahmane Eddaqaq ile Brezilya'dan Gabriel Hardy Miranda üçüncü oldu. Kumite kadınlarda da 48 kiloda Fas'tan Aicha Sayah birincilik, Brezilya'dan Nicoly Silva ikincilik, Türkiye'den Ezgi Doğan ile Hindistan'dan Garima Kumar da üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Sıradaki Haber
Judocular Finlandiya'da madalya mücadelesi verecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz