Diğer Sporlar

Karatede 4 sporcumuz yarı finalde

13 Haziran 2015 Cumartesi 12:12 - Son Güncelleme 13 Haziran 2015 Cumartesi 12:20

1. Avrupa Oyunları'nda mücadele eden milli karatecilerden iyi haber geldi.

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele eden milli karateciler Serap Özçelik, Merve Çoban, Burak Uygur ve Erman Eltemur yarı finale yükseldi.

Crystal Hall'de yapılan karate kumite disiplini müsabakalarında kadınlarda 3, erkeklerde ise 2 Türk sporcu tatamiye çıktı.

Kadınlar 50 kilo A Grubu'nda yarışan Serap Özçelik, Hırvat Monika Berulec'i 3-0, Azerbaycanlı Nurana Aliyeva'yı 6-0, Avusturyalı Bettina Plank'ı 3-0 yendi. Milli sporcu, 6 puanla grubunu ilk sırada tamamlayarak yarı finale yükseldi.

Merve Çoban, 61 kiloda çıktığı maçlarda B Grubu'nda Hırvat Ana Lenard ile 0-0 berabere kaldı. Slovak Ingrida Suchankova'yı 2-0, Azeri Farida Abiyeva'yı ise 2-1 yenen Çoban, yarı finale kaldı.

55 kiloda B Grubu'nda mücadele eden Tuba Yakan ise Lüksemburglu Jenny Warling'i 5- 0 mağlup etmesine rağmen Hırvat Jelena Kovacevic ile berabere kalması ve Azeri Ilaha Gasimova'ya 1-0 yenilmesi sonucu turnuvadan elendi.

Erkekler de üst turda

Erkekler 67 kiloda tatamiye çıkan Burak Uygur, B Grubu'nda Macar Yves Martial Tadissi'yi 2-0 mağlup ederken, Hırvat Danil Domdjoni ile 0-0 berabere kaldı. Uygur, son maçında Alman Ricardo Giegler'e 1-0 yenilmesine rağmen topladığı 3 puanla grubunu 2'nci sırada tamamladı ve yarı final bileti aldı.

Erman Eltemur da 71 kilo A Grubu'nda Letonyalı Ruslans Sadikovs'u 1-0, Azeri Rafael Aghayev'i 5-3 ve Ukraynalı Illya Nikulin'i 4-0 mağlup etti. Grubunu lider bitiren Eltemur, adını yarı finale yazdırdı.

Milli sporcular, madalya mücadelesine akşam seansında yapılacak maçlarla devam edecek.

Sıradaki Haber
Tekvandocu kardeşlerin hedefi şampiyonluk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz