Diğer Sporlar

Karatede olimpiyat için yeni kota takvimi

29 Mayıs 2020 Cuma 13:32 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2020 Cuma 13:36

Karatede Tokyo Olimpiyat Oyunları için yeni kota takvimi açıklandı. Oyunlara katılacak sporcular, 2021 yılının Mayıs ayındaki olimpik sıralama ve Haziran ayında yapılacak eleme turnuvasıyla belli olacak.

Dünya Karate Federasyonu, kota takvimini güncelledi.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden sporcuların, erteleme kararından önce açıklanması ve kota sürecinin tamamlanması nedeniyle dünya federasyonu yeni bir süreç başlattı.

Olimpiyat Oyunları'nda 8 disiplinde yapılacak mücadelelere katılacak 32 sporcu, mayıs 2021'deki olimpik sıralamaya göre belirlenecek.

2021 Büyükler Avrupa Şampiyonası ile Karate 1 Premier Lig Rabat turnuvalarında alınan puanlar sıralamayı etkileyecek. 24 sporcunun kota alacağı Kalifikasyon Turnuvası ise Haziran 2021’de Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek.

Daha önce olimpiyat bileti alan 5 milli karatecimizden Serap Özçelik Arapoğlu, Ali Sofuoğlu ve Uğur Aktaş'ın oyunlara katılmasının garanti olduğu açıklandı.

Merve Çoban'ın yapılacak 2 turnuvadan birinde kürsüye çıkmasının kota için yeterli olduğu belirtilirken, Meltem Hocaoğlu Akyol'un durumu ise 2 turnuvanın ardından belli olacak.

Oyunlarda ilk kez yer alan karatede, ülkemizin 8 disiplinde de temsil edilmesi hedefleniyor.  

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Deniz Dağdelen'in hedefi olimpiyat şampiyonluğu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz