Diğer Sporlar

Karatede önemli hamle

17 Kasım 2014 Pazartesi 14:26 - Son Güncelleme 17 Kasım 2014 Pazartesi 14:37

Türkiye Karate Federasyonu, her ilde yapılanıyor.

Türkiye Karate Federasyonu, olimpiyatlarda Türkiye'ye en çok madalya getireceği inancıyla gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri aracılığıyla her ilde yapılanmaya girdi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanvekili Meydan Kobaş, AA'ya yaptığı açıklamada, karate sporunun tek dezavantajının olimpik branşlar arasında yer almaması olduğunu söyledi.

Karatenin 2020 Olimpiyatları'na gösteri sporu olarak girmesini beklediklerini belirten Kobaş, "2020 yılında olimpiyatlara gösteri sporu olarak gireceğini tahmin ettiğimiz karatede altyapımız hazır durumda. Karatenin olimpiyatlarda Türkiye'ye en çok madalya getiren bir branş olacağına inanıyoruz. Bu yüzden Türkiye'de de her ilde yapılanmaya gidildi" diye konuştu.

Yapılanma bulunmayan illerde de federasyon olarak çalışma başlattıklarını aktaran Kobaş, bütçesini federasyondan karşılamak koşuluyla yaklaşık 17 antrenörü bu illerde gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri aracılığıyla gönderdiklerini anlattı.

"Sporcuların aileleriyle de sık sık görüşüyoruz"

Kobaş, milli sporcuların yarısının İllerarası Karate Ligi gibi organizasyonlardan çıktığını dile getirdi.

"Marmara Bölgesi'nde çok büyük bir birliktelik var" diyen Kobaş, şunları kaydetti:

"Bu birliktelik de bu müsabakalardan oluşuyor ve çocukların da milli takıma giden sporcuların yarısından çoğu da buradan çıkıyor. Türkiye'de en mükemmel organizasyonlar bunlar. Türkiye şampiyonalarından sonra gelen en önemli, en büyük organizasyonlar. Ailelere çocuklarını spora yönlendirmesini tavsiye ediyoruz. Sporcuların aileleriyle de sık sık görüşüyoruz. Buralar tecrübe yeri, çocuklarımızı yetiştirme yeri. Buralarda ufak tefek aksilikler, hakem hataları, çocukların eksiklikleri olabilir. Zaten biz eksikliklerimizi tamamlamak için bu yarışmaları yapıyoruz."

Ailelere çocuklarını spora yönlendirme tavsiyesinde bulunan Kobaş, spor sayesinde çocukların kötü alışkanlıklardan korunduğunu söyledi. Kobaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocuklar, sporla uğraşmasa ve eğlenecek yeri yoksa arkadaşlarıyla olur olmaz yerlere gidecek. Belki de takip edilemeyecek, nereye gittiği belirlenemeyecek. Çocukların buraya geldiklerinde yeri, adresi, kimlerle olduğu belli. Ailelere çocuklarını spora yönlendirmesini tavsiye ediyoruz, çocuklarını sporla mutlaka tanıştırsınlar. Judo, karate olur, herhangi bir spor, kültür-sanat dalıyla çocuklarını korumak için mutlaka tanıştırmaları ve onlarla iç içe olmaları lazım."

Sıradaki Haber
Olimpiyatlardan sonra bırakıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz