Diğer Sporlar

Kırık koluyla gümüş madalya kazandı!

09 Kasım 2017 Perşembe 12:06 - Son Güncelleme 09 Kasım 2017 Perşembe 14:10

Milli tekvandocu İkra Kayır, Avrupa Gençler Şampiyonası'nda kolu kırılmasına rağmen gümüş madalya kazandı. Milli tekvandocu, "Her maç acısını hissediyordum. Finale kadar dayanmam mucize gibi bir şeydi" dedi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka şehrinde 2-5 Kasım'da düzenlenen şampiyonada kadınlar 59 kiloda Türkiye'yi temsil eden İkra, ikinci turda kolundan sakatlandı.

Yaşadığı acıya rağmen şampiyonadan çekilmeyen ve kırık olduğunu daha sonra öğrendiği koluyla rakiplerini yenerek finale kadar yükselen milli tekvandocu, Avrupa ikincisi oldu.

İkra Kayır, AA'ya yaptığı açıklamada, ikinci tur müsabakasının bitimine 20 saniye kala kolundan sakatlandığını belirterek, "Her zaman şampiyon olmak istiyordum. Çok çalışmıştım, azimle maçlarımı ileriye taşımaya çalıştım. Acıyı hissettim ama unutmak zorundaydım. Finale kadar çıktım, ikinci oldum." diye konuştu.

Koluna ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını dile getiren İkra, "Her maç acısını hissediyordum. Finale kadar dayanmam mucize gibi bir şeydi." ifadelerini kullandı.

İkinci müsabaka bittikten sonra kolunu hissetmediğini anlatan 17 yaşındaki milli sporcu, yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi:

"Bir şey olduğunu anlamıştım zaten. Hocamdan gördüğüm kadarıyla çektim, yerine oturdu. Doktorumuz da sünger koyup kolumu destekledi. Öyle finale kadar devam ettim. Üçüncü maçımda da yıldızlar dünya şampiyonu ve gençler dünya ikincisi rakibimi yendim."

"Şampiyonayı bırakmayı düşündün mü?" sorusuna "Hayır" yanıtını veren İkra, müsabakaların ardından Kıbrıs Rum Kesimi'nde hastaneye gittiğinde doktorların bir sorun olmadığını söylediklerini aktardı.

İkra, Türkiye'ye geldikten sonra babasının kendisini hastaneye götürdüğünü, kolunun kırık olduğu gerekçesiyle alçıya alındığını belirtti.

En büyük hayali olimpiyatlar

Tekvandoya babasının kendisini özel bir salona yazdırmasıyla başladığına değinen İkra, "Buralara kadar geleceğim hiç aklıma gelmezdi." dedi.

Milli tekvandocu, en büyük hayalinin ise olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

Eski dünya şampiyonu tekvandocu Cihat Kutluca ile çalışan İkra, hedefleriyle ilgili, "Herkes gibi benimki de olimpiyat. Avrupa ve dünya şampiyonu olmak, grand prix müsabakalarında puan toplayıp olimpiyatlara gitmek. 2020 Tokyo Olimpiyatları da 2024 de olabilir. Çalışmaya devam edeceğiz, neresi olursa." değerlendirmesinde bulundu.

Nur Tatar Askari ve Servet Tazegül gibi milli tekvandocuların olimpiyatlarda madalya almasının kendilerini teşvik ettiğini dile getiren milli sporcu, "Bu, beni olumlu yönde etkiliyor. Onlar şampiyon olup, İstiklal Marşımızı okuttukça daha çok inanıyorum." diye konuştu.

"İyi bir jenerasyon geliyor"

İkra Kayır, Genç Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda 3'ü altın, 6 madalya kazandığının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Diğer ülkeler gibi biz de çok çalışıyoruz. 3 altın çıkardık, her zaman kürsüde yer alan takımların arasındayız. İyi bir jenerasyon geliyor. Burada çalıştığımız arkadaşlarımızın arasında Avrupa ve dünya şampiyonu olanlar da var. Milli takımı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorlar."

Sıradaki Haber
15 yaşında bir ilke imza attı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz