Diğer Sporlar

Muay thai antrenörlük kursuna yoğun ilgi

02 Eylül 2014 Salı 20:57 - Son Güncelleme 02 Eylül 2014 Salı 21:01

Şanlıurfa'da açılan kursa ülke genelinden yaklaşık 100 sporcu katıldı.

Türkiye Muay Thai Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından GAP Arena Spor Salonunda düzenlenen kursta, sporculara teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Şanlıurfa'da açılan kursa ülke genelinden yaklaşık 100 sporcu katıldı.

Muay Thai Milli Takım antrenörü Teslime Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, muay thai sporuna ilginin her geçen gün artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özellikle gençlerin topluma kazandırılması açısından spor faaliyetlerine yönlendirilmesi gerektiğini belirten Çelik, ''Özellikle kadınları muay thai sporunu yapmaya davet ediyorum. Kötü alışkanlıklardan uzak durabilmek için çarenin spor olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Kurs organizatörü Murat Akaltun da özellikle bu spor dalındaki kurallarda ahlaksal değerlerin büyük önem taşıdığını belirterek, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gençlerin kursa yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Federasyonun temel amaçlarından birinin gençleri doğru yöne kanalize etmek olduğunu ifade eden Akaltun, ''Federasyonumuz bonzaiye karşı savaş açtı. Son dönemde bu illetten gençlerimizi kurtarabilmek için ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Yetiştirdiğimiz antrenörler ahlaksal ve toplumsal değerleri çocuklarımıza ulaştıracaktır'' diye konuştu.

Sıradaki Haber
İntikamdan vazgeçti, başarıya koştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz