Diğer Sporlar

Nafia Kuş madalyayı garantiledi

15 Mayıs 2015 Cuma 17:05 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2015 Cuma 17:10

Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Nafia Kuş, yarı finale adını yazdırdı.

Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda bayanlar artı 73 kiloda mücadele eden Nafia Kuş, yarı finale yükseldi.

Chelyabinsk kentinde devam eden şampiyonanın 4. gün gündüz seansında milli tekvandocular Hatice Kübra Yangın, Nafia Kuş ve Mehmet Dolaş tatamiye çıktı.

Bayanlar artı 73 kiloda Türkiye'yi temsil eden Nafia Kuş, ilk turda Kolombiyalı rakibi Jessica Paola Bravo Hernandez'in diskalifiye olmasıyla ikinci tura yükseldi.

Milli tekvandocu, ikinci turda İranlı Akram Khodabandeh ile karşılaştı. Büyük heyecana sahne olan maçın son saniyelerine 8-6 geride giren Nafia Kuş, rakibini 9-8 mağlup ederek çeyrek final vizesini aldı.

Çeyrek finalde dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Meksikalı Briseida Acosta ile eşleşen Nafia Kuş, rakibiyle başa baş bir mücadele sergiledi. Normal süresi 3-3 biten müsabakada rakibini altın vuruşla şampiyona dışına iten milli tekvandocu, adını yarı finale yazdırdı.

Madalyayı garantileyen Nafia Kuş, Cumartesi günü TSİ 17.30'da yarı finalde İngiltere'den Bianca Walkden ile finale yükselebilmek için mücadele edecek.

Hatice Kübra Yangın ve Mehmet Dolaş elendi

Gündüz seansında tatamiye çıkan diğer sporculardan Mehmet Dolaş, 54 kilo müsabakasının ilk turunu maç yapmadan geçti.

İkinci turda Ukrayna'dan Maksym Sukhomlin'i 7-3 mağlup eden Mehmet Dolaş, üçüncü turda Şili'den Camilo Perez'e 11-7 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Hatice Kübra Yangın ise 53 kiloda ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Yunanistan'dan Adriana Asprogeraka'ya 11-9'luk skorla yenilen Yangın, madalya şansını kaybetti.

Organizasyonun 5. gün gündüz seansında ise cumartesi günü bayanlar 73 kiloda Furkan Asena Aydın ile erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel ve artı 87 kiloda Ali Sarı ilk maçlarını yapacak.

Sıradaki Haber
Servet ve Nur madalyayı garantiledi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz