Diğer Sporlar

"Rekoru kırdığımız için çok mutluyum"

28 Ekim 2019 Pazartesi 14:13 - Son Güncelleme 28 Ekim 2019 Pazartesi 14:16

Paletsiz kategoride tek nefeste 100 metre dalarak kadınlar dünya rekorunu kıran milli sporcu Şahika Ercümen, "Hem rekoru Türkiye'ye getirdiğimiz hem de ülkemizin adını duyurduğumuz için mutlu ve gururluyum" dedi.

Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Mersin'in Aydıncık ilçesindeki Gilindire Mağarası'nda gerçekleştirdiği denemede, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metre dalarak kadınlar dünya rekorunu kırmasının ardından, basın toplantısı düzenledi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de yer aldığı basın toplantısında Şahika Ercümen, rekor denemesini Mehmetçik'e ve cumhuriyete ithafen yaptığı için büyük bir sorumluluk hissettiğini belirterek, "Rekoru kırdığımız için çok mutluyum. Tabii ki bu bir ekip çalışması. Aşağıda çok kalabalık bir ekiple çalıştık." dedi.

Elde ettiği dereceyle Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi başaran milli sporcu, 2 dakikalık dalış için aylarca antrenman yaptıklarını vurgulayarak, "Hedeflerimizden biri de ülkemizin bu keşfedilmemiş yerlerini, dünya rekoruyla tanıtmaktı. O yüzden hem rekoru Türkiye'ye getirdiğimiz hem de ülkemizin adını duyurduğumuz için mutlu ve gururluyum. İnşallah başarılar devam edecek." diye konuştu.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, doğal güzellikleri ve tarihi yerleriyle önemli bir turizm kenti olduklarını, çok sayıda turistin ağırlandığı Gilindere Mağarası'nda da önemli bir etkinliğin yapıldığını vurgulayarak, "Bu güzel gün ve atmosferde, muhteşem rekoru kıran sporcumuzu tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milli sporcuya hediye takdim etti.

Sıradaki Haber
Karatecilerden 15 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz