Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Diğer Sporlar

Sofuoğlu'nun hedefi dünya şampiyonluğu

27 Eylül 2014 Cumartesi 12:45

Ali Sofuoğlu, Büyükler Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Ağabeyine özenerek küçük yaşta başladığı karatede önemli başarılar elde eden 20 yaşındaki Ali Sofuoğlu, Almanya'da yapılacak Büyükler Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Kasımda Bremen kentinde düzenlenecek şampiyonaya hazırlanan Sofuoğlu, takım halinde "kata" müsabakalarına katılacağını, birincilik kürsüsüne çıkmayı hedeflediğini söyledi.

Kampın çok iyi geçtiğini belirten Sofuoğlu, "Şampiyonaya hazırlık için bundan sonra iki kampımız daha var. Arada hazırlık maçları için yine Almanya'ya gideceğiz. İyi çalışıyoruz, beklentilerimizi karşılamak için çalışıyoruz" dedi.

Şampiyonada "takım kata" kategorisinde yarışacağını vurgulayan Sofuoğlu, " Umuyorum ki öncelikle bu kategoride kürsüyü alırız. Türk katacıları bugüne kadar, Dünya Şampiyonası'nda hiç kürsü yapmamışlar. Biz ilki gerçekleştirip bunu başarmak istiyoruz. Hem bizden sonra yarışacak kardeşlerimiz için hem de bundan sonra bizim için bir kolaylık olur. Öncelikli hedefimiz kürsüde yer almak, daha sonra da final oynamak" diye konuştu.

Ağabeyine özenerek başladığı karatede 4 Avrupa şampiyonluğu, 3 Avrupa ikinciliği, 2 Avrupa üçüncülüğü, bir de dünya ikinciliği elde ettiğine dikkati çeken Sofuoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Aslında karateye merakımız yoktu. Karateye önce abim başladı. O derece yapmaya başlayınca ben de heves ettim ve devamı geldi. 7 yaşında başladım ve 12 yıldır karate yapıyorum. Milli formayı taşımak olağanüstü bir duygu. Şampiyon olduğunuzda, bütün ülkelere İstiklal Marşımızı dinletmek çok güzel bir duygu. Dİğer mesleklerde bunu başarmanız mümkün değil ama sporla ve milli duygularla bunu başarabiliyorsunuz."

AA

Etiketler: Ali Sofuoğlualtın madalyaBüyükler Dünya Karate Şampiyonası