Diğer Sporlar

Tanrıkulu, öğrencilerle buluştu

10 Haziran 2014 Salı 13:45 - Son Güncelleme 10 Haziran 2014 Salı 13:51

Milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, öğrencilerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ardahan Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Spor Yoluyla Sosyal Uyum" Projesi kapsamında milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, öğrencilerle buluştu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileriyle bir araya gelen Tanrıkulu, onlarla bir süre sohbet ederek, bugüne kadar elde ettiği başarıları anlattı.

Gençlerin spora yönelmesi gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu, sporun ülkeyi dünyada tanıtmada önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Tekvando alanında ilk başarısını 1998 yılında Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü gelerek elde ettiğini anlatan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Üç kez dünya şampiyonu oldum. Türkiye'yi dünyanın farklı ülkelerinde temsil ettim. Bu benim için gurur verici bir durum çünkü ülkemi tanıtıyorum. Ülkemi, dünya kamuoyu alanında bir başarıya taşıyorum. Bundan daha güzeli ne olabilir ki. Bu şekilde başarı basamaklarını adım adım çıktım. Çok çalışmanın ve fedakar olmanın gerektiğine inanıyorum. Buna inanmak lazım. İnançla yola çıkmak lazım çünkü başka türlü başarı olmaz."

"Her anlamda fedakarlıkta bulunmanız gerekiyor"

Türkiye'de milli sporcu olmak için gece gündüz demeden çalışmak gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu, "Başka türlü olmaz. Her anlamda fedakarlıkta bulunmanız gerekiyor. Başka türlü hedefe ulaşılamaz. Sporda başarıyı yakalamada özverili bir şekilde çalışmak çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ da sporun önemiyle ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunarak, spordaki başarıların toplumların gelişmişlik düzeyleriyle yakından ilişkili olduğunu vurguladı.

Sıradaki Haber
Antrenör baba, kızını şampiyonaya hazırlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz