Diğer Sporlar

"Tarihi bir başarı elde ettik"

24 Mayıs 2016 Salı 15:44 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2016 Salı 12:47

Tekvando Federasyonu Başkanı, Avrupa Tekvando Şampiyonası'nı değerlendirdi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Avrupa Tekvando Şampiyonası'ndaki 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayı tarihi bir başarı olarak nitelendirdi.

Şahin, AA'ya İsviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen 22. Avrupa Tekvando Şampiyonası'nı değerlendirdi. "Başarı bekliyordum ama umulanın üstüne çıktık" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Ne kadar çok maç yaparsak, o kadar tecrübeyi sahaya yansıtıyoruz. Olimpiyatlar öncesi böyle bir başarı çocuklara moral kaynağı oldu. Tarihi bir başarı elde ettik. Takım halinde ikinci olduk. Finalde kaybeden sporcular bizim gözümüzde kazanmış sporculardır."

2020 Tokyo Olimpiyatları'nı düşünerek genç takımdan A takıma ilaveler yaptıklarını anlatan Şahin, "Türkiye, her zaman dünya ve Avrupa'nın en güçlü federasyonudur. Türk tekvandosunun omurgası çok güçlü. Yeni sporcularımızdan 2017, 2018 ve 2019 da başarılar bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Servet'ten şüpheliydik"

Şahin, şampiyonaya giderken 68 kiloda mücadele eden Servet Tazegül'ün alacağı derece konusunda şüpheli olduklarını söyledi. Sporcunun sakatlık sonrasında ilk kez önemli bir turnuvaya katıldığını anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

"Giderken Servet'ten şüpheliydik. İyi olacağını biliyorduk ama birinci olacağını düşünmüyorduk. Azmi ve gayretiyle bunu başardı. Servet her zaman Türk milleti için madalya alabileceği olgusunu ortaya koydu. Servet tecrübeli bir sporcu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, elde ettikleri başarılar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arayarak destek vermesinin kendilerine moral olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmasının önemine değinen Şahin, "Şampiyona boyunca Sayın Cumhurbaşkanımız başarılardan dolayı arayıp kutladı. Türkiye'nin bize sahip çıkması, çocuklarımıza destek vermesi, bize moral verdi. Burada Türkiye'nin başarısı vardır. Devamı olimpiyatlarda" diye konuştu.

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda, erkekler 68 kiloda Servet Tazegül ve kadınlar 62 kiloda İrem Yaman altın, kadınlar 67 kiloda Nur Tatar, +73 kiloda Nafia Kuş ve erkekler 80 kiloda Yunus Sarı gümüş, kadınlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım ve 53 kiloda Zeliha Ağrıs bronz madalya kazanmıştı.

Sıradaki Haber
Türkiye'den 7 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz