Diğer Sporlar

Tekvando Olimpiyat elemesi Türkiye'de

30 Ocak 2015 Cuma 17:37 - Son Güncelleme 30 Ocak 2015 Cuma 17:37

"Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri, 16-17 Ocak 2016'da Türkiye'de yapılacak."

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma yolunda önemli bir organizasyon olan Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'nin Türkiye'de yapılacağını açıkladı.

Şahin, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Yönetim Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda, kıta elemelerinin Türkiye'ye verildiğini duyurdu.

16-17 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek eleme müsabakalarında, sıkletlerinde ilk iki sırayı alan sporcular 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını kazanacak.

2012 Olimpiyatları'ndan sonra sıralama sisteminin geldiğini, üç yıl içinde alınan puanlarla kategorilerinde ilk 6 sporcunun olimpiyata gitmeye hak kazandığını anlatan Şahin, tekvandoya ilgi gösteren ülkelerin, sistem değişikliğinin ardından çabasını artırdığını, kendilerinin de bu çabanın içerisinde yer aldığını kaydetti.

Bu yıl yapılacak müsabakalarda milli sporcuların yüksek puanlar alabilmesi için çok çalıştıklarını kaydeden Metin Şahin, şöyle konuştu:

"Çok büyük bir maç trafiği var. Her ay 2-3 maçta sporcularımız olimpiyatlara katılma yolunda puan arayışına devam edecek. Bu sistem değişikliği bütün ülkeleri zorluyor, biz de yapılması gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ülkemizde düzenleyeceğimiz Avrupa eleme müsabakaları, 2015 yılı içindeki organizasyonlarda sıkıntı yaşanırsa, çok önemli olacak. Bu organizasyona ev sahipliği yapacak olmamız Türkiye adına önemli."

Olimpiyatlara katılma yolunda puan veren G1 Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nın 12-15 Şubat tarihlerinde Antalya'da, G4 Grand Prix Serisi'nin ikinci ayağının 18-20 Eylül tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirileceğini bildiren federasyon başkanı Şahin, yıl içindeki grand prixler ve Avrupa Oyunları'nın yanı sıra mayıs ayında Rusya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın da sporcuları için önemli olduğunu kaydetti.

Olimpiyat havuzu içinde 16 sporcularının bulunduğunu bildiren Şahin, Servet Tazegül'ün Türkiye için bir marka olduğunu, ilk 6 içinde yer alarak olimpiyatlara rahat bir şekilde gideceği kanaati taşıdığını ifade etti. Şahin, kadınlar kategorisinde Nur Tatar, Rukiye Yıldırım, Furkan Asena Aydın, Hatice Kübra Yangın gibi isimlerin yanında, birçok sporcunun ilk 6'ya girme kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

-Avrupa Oyunları'na katılacak sporcular

Erkeklerde 58 kiloda Görkem Sezer, 68 kiloda Servet Tazegül, 80 kiloda Yunus Sarı ve +80'de Ali Sarı'nın, kadınlarda 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar ve +67 kiloda da Furkan Asena Aydın'ın sıralamalarından dolayı Avrupa Oyunları'na gitmeye hak kazandığını kaydeden Şahin, "31 Mart'a kadar Avrupa federasyonunun süresi var. Sıralamaya başka sporcu da girebilir ama şu anda hepsi hak kazanmış görünüyor" diye konuştu.

Milli sporcu Bahri Tanrıkulu'nun jübilesi konusundaki soru üzerine, konuyla ilgili bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden federasyon başkanı Şahin, "Bir haberimiz yok. Bizim geleneğimizde hiç kimseye jübile yapılmış değil. Bahri Tanrıkulu'nun sporu bıraktığını da sonra öğrendik. Belki bırakmaz, devam edebilir. Jübileyi genelde federasyonlar yapmaz, kulüpler yapar. Kulüpler böyle bir şeyi yaptığında federasyon olarak her türlü katkıyı veririz" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Avrupa Kıtası Elemeleri İstanbul'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz