Diğer Sporlar

Tekvandoda 78 sporcuyla madalya mücadelesi

25 Mart 2016 Cuma 10:46 - Son Güncelleme 25 Mart 2016 Cuma 08:49

Türkiye, WTF Başkanlık Kupası'na geniş bir kafileyle katılacak.

Türkiye, ilk kez düzenlenecek ve Almanya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Başkanlık Kupası'nda 78 sporcuyla madalya mücadelesi verecek.

Bonn kentinde, 7-10 Nisan tarihlerinde yapılacak açık turnuva, büyükler, gençler, yıldızlar ve poomse kategorilerinde düzenlenecek. Türk Milli Takımları kupa müsabakalarına büyükler ve gençler kategorilerinde 78 sporcuyla iştirak edecek.

Organizasyonda kategorilerinde dereceye giren sporcular, Avrupa Şampiyonası'na doğrudan katılabilecek. Kural gereği her ülke, her sıklet için bir sporcusuna kota alabilirken, ferdi olarak Türkiye'den katılanların dereceye girmesi durumunda Avrupa Şampiyonası'nda sıkletlerde 2 sporcu yer alacak.

Turnuvada dereceye giren sporcular büyüklerde mayısta İsviçre'de, gençlerde temmuzda Rusya'da, yıldızlarda eylülde Romanya'da düzenlenecek, poomsede ise 2017 yılındaki Avrupa Şampiyonası'na kota kazanacak.

Büyükler kategorisinde turnuvada yer alan isimler ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları için puan kazanabilecek.

Açık turnuvaya, 78 kişilik milli takım kafilesinin yanı sıra kendi imkanlarıyla yaklaşık 100 sporcunun da katılması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Gazi Üniversitesi zirvede
Yükleniyor lütfen bekleyiniz