Diğer Sporlar

Tekvandoda hedef belirlendi

24 Temmuz 2015 Cuma 11:17 - Son Güncelleme 24 Temmuz 2015 Cuma 11:18

Türkiye Tekvando Milli Takımı, olimpiyat kotası için mücadele edecek.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek Grand Prix birinci seri müsabakasına katılacak Türkiye Tekvando Milli Takımı, olimpiyat kotası için mücadele edecek.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda 1'i altın olmak üzere 6 madalya kazandıklarını anımsattı. Yaz spor oyunlarına bazı olimpik sporcuları götürmediklerini dile getiren Şahin, yedek sporcuların da diğer sporculara oranla başarılı olduklarını söyledi.

Şahin, 14-16 Ağustos tarihlerinde Moskova'da Grand Prix birinci seri müsabakasına katılacaklarını hatırlatarak, milli takımın Almanya'da kampa girdiğini ifade etti.

Takımın, günde iki idman yaptığını, antrenmanlarda kondisyon ve teknik çalıştıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Önümüzde önemli bir turnuva var. Rusya'da ülkemizi temsil edeceğiz. Bu turnuvaya dünyadan ilk 31 sporcu davet alıyor. Bizden de olimpiyat ve dünya şampiyonu Servet Tazegül ve Nur Tatar ile 12 sporcumuz katılacak. Grand Prix maçlarındaki puanlarla olimpiyat kotası alma şansı yakalayacağız. Kotanın içerisinde kalmayı ve Rio'ya en üst basamakta gitmeyi istiyoruz. Sene sonuna kadar da mücadeleyi bırakmayacağız."

- Nur Tatar ve Servet Tazegül kotada

Olimpiyata gitme konusunda çok şanslı sporcuları olduğuna dikkati çeken Metin Şahin, milli takım sporcularının sene sonuna kadar mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini ifade etti.

Federasyon başkanı Şahin, Nur Tatar ve Servet Tazegül'ün şu anda kotanın içerisinde yer aldığını ancak sene sonuna kadar başarılarının devam etmesi gerektiğini belirterek, "Servet ve Nur'da şu an sıkıntı yok. Rukiye Yıldırım, İrem Yaman, Yunus ve Ali Sarı kardeşler kotaya girmek için mücadele ediyor. Takım olarak başarılı olmaya devam etmeliyiz. Olimpiyata çok sporcuyla katılacak güçteyiz" şeklinde görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
Muay thaide yılın antrenörlüğüne Türk aday
Yükleniyor lütfen bekleyiniz