Diğer Sporlar

Tekvandoda kural değişikliği

14 Ekim 2014 Salı 11:09 - Son Güncelleme 14 Ekim 2014 Salı 11:10

Dönerek yapılan vuruşlarda 2 puan verilecek.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Yönetim Kurulu, tekvandonun daha dinamik hale gelmesi için bazı kararlar aldı.

Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, WTF Yönetim Kurulu Toplantısı, Bhutan'ın başkenti Thimpu'da yapıldı. Toplantıda Türkiye'yi, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin temsil etti.

Toplantıya, WTF Denetleme Kurulu üyesi, Türkiye Tekvando Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Sağırkaya da katıldı.

Şahin, Bhutan Prensi Jigyel Ugyen Wangchuck ile görüşerek ve prens ile WTF Başkanı Chungwon Choue'ya siyah kemer hediye etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, toplantıda tekvandonun gelişimi için bazı kararlar alındığını bildirdi. Alınan kararların 2015 yılı itibarıyla geçerli olacağını belirten Şahin, yeni kurallarla tekvandonun daha dinamik hale geleceğini ve daha fazla keyif vereceğini kaydetti.

Tekvandonun, her geçen gün popülerliğini artırdığına dikkati çeken Şahin, "WTF Yönetim Kurulu olarak biz de sporun gelişimi için neler yapabileceğimizi görüştük. Karşılaşmalara dinamizm katmak için daha önce artı 1 puan verilen vücuda dönerek yapılan vuruşlara bundan sonra artı 2 puan verilecek. Bu da sporcuların puan için daha çok mücadele göstereceği anlamına geliyor. Böyle olunca da görsel keyif daha artacak. Ayrıca, elektronik puanlamada ufak bazı hataların önüne geçmek için halen test edilen elektronik kask uygulaması da resmi olarak 2015 yılında kullanılmaya başlayacak" ifadelerini kullandı.

Metin Şahin, WTF'nin düzenleyeceği organizasyonlarda sporcuların eşleşmelerinde artık kura yerine dünya sıralamasındaki yerlerinin geçerli olacağını da belirtti.

Sporcuların müsabaka esnasında arkalarına dönerek kaçmalarına verilen cezanın (1 puan) yerine bu hareketin köngo (2 köngo 1 puan) olarak değerlendirileceğini ifade eden Şahin, "Yeni kurallar çerçevesinde antrenörler maç esnasında disiplin suçu işlediklerinde sarı kart görebilecek ve müsabakalardan men cezasına çarptırılabilecek" dedi.

Etiketler : kuralTekvando
Sıradaki Haber
Ebru Şahin'den bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz