Diğer Sporlar

Trabzon’da wushuya yoğun ilgi

11 Ocak 2019 Cuma 14:39 - Son Güncelleme 11 Ocak 2019 Cuma 14:49

Wushu branşı, Trabzon’da da son yıllarda en fazla tercih edilen spor dallarından biri oldu. 
 
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yomra Cimnastik Salonu ve Spor Kompleksinde devam eden wushu antrenmanlarına sadece küçük kızlar değil, orta yaştaki kadınlar da büyük ilgi gösteriyor. 
 
Antrenör Tuba Kına Sağır, kuvvet, esneklik, kemik gelişimi ve dayanıklılık gibi fiziksel katkılarının yanı sıra motivasyon, denge, dikkat ve merkezi sinir sistemini kuvvetlendirmek gibi yönleriyle de tercih edilen wushunun kişinin özgüven duygusunun artmasında büyük fayda sağladığını kaydetti.
 
Sağır, “Çocukların gelişimi ve motivasyon yönüyle derslerine katkısı, orta yaşlı insanların da spor yapması, kilo kontrolüne yardımcı olması ve stresle mücadeledeki faydaları nedeniyle wushuya ilgi her geçen gün daha çok artıyor” dedi. 
 
 
Türkiye’nin en modern cimnastik salonlarından birinin bulunduğu Yomra’daki dev kompleksteki antrenmanlarda kadın sayısının sürekli artmasına dikkat çeken Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Öğrencilerin spor yapması tabi ki çok önemli. Özgüvenleri artan bu çocuklarımız bizim geleceğimiz, umudumuz. Öte yandan kadınlarımızın evde oturmak yerine kurslarımıza katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Wushu ile biryandan stresten arınıyorlar, öte yandan bedenine hareket imkanı sunduğu için sağlıklı bir ömür geçiriyorlar” ifadelerini kullandı. 
 
Yomra Cimnastik Salonu ve Spor Kompleksinde aynı anda 16 ayrı branşta antrenman yapıldığına dikkat çeken İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu da, “Son dönemlerde wushu en çok tercih edilen branşlardan biri olmaya başladı. İki ayrı kategoride devem eden çalışmalarımızda küçük kızlarımız ayrı, orta yaşlı kadınlar da ayrı antrenman yapıyor” diye konuştu. 
 
Kaynak: İHA
Sıradaki Haber
Sağlığına kavuştu, şampiyon oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz