Diğer Sporlar

"Türk tekvandosu dünyada ilk 3'te"

17 Aralık 2015 Perşembe 11:53 - Son Güncelleme 17 Aralık 2015 Perşembe 09:57

Şahin "Tekvandoya üye 200 ülkenin 197'sini geride bırakmışız. Bu bir başarıdır"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvandoya üye 200 ülkenin 197'sini geride bıraktıklarını, bunun bir başarı olduğunu söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türk gençliğinin tekvando sporuna katılımı noktasında büyük bir başarı elde ettiklerini ifade etti.

Lisanslı sporcu sayısında 350 bin rakamına yaklaştıklarını belirten Şahin, bu sayının giderek arttığını dile getirdi.

Şahin, dünyada 200 ülkenin tekvandoya üye olduğunu ve sporda istatistiklerin başarıyı gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak, tekvandoya üye 200 ülkenin 197'sini geride bırakmışız. Türk tekvandosu dünyada ilk 3 içinde yer alıyor. Bu bir başarıdır. Böyle başarılar zor elde edilir. Dünyanın en başarılı federasyonlarından biriyiz. Son 12 yıldır böyleyiz. Bu çıtayı dengede tutabilmek için çok gayret etmek zorundayız. Başarıyı sürekli hale getirmek de çok zordur. Zaman zaman düşüşler de yaşanabilir fakat bizim omurgamız çok kuvvetli. Bugün bazı sporcularımızda düşüş olsa, onların yerini tamamlayacak çok ciddi tekvandocular yetiştiriyoruz. Onun için gelecek adına bir kaygımız yok."

"Üreten bir federasyonuz"

Geleceğin, Türkiye tekvandosu için daha iyi olacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Kafileye katılan çok kaliteli isimler var. Nur Tatar ve Servet Tazegül'ün ismini herkes biliyor ama Nafia Kuş, İrem Yaman, Berkay Akyol, Rukiye Yıldırım ve ismini sayamadığım birçok sporcu arkadan geliyor. Bu da bize daha fazla güç veriyor. Üreten bir federasyonuz. Türk tekvandosunun geleceği daha parlak. İnşallah başarılarımız devam edecek."

"Rio'ya 4 sporcu ile katılmak istiyoruz"

Şahin, 3 yıldır olimpiyatlar için mücadele verdiklerini, en büyük hedeflerinin Rio 2016 olduğunu belirterek, "Meksika Grand Prix Finalleri'nde Nur Tatar ve Servet Tazegül, olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. İstanbul'da yapılacak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri'nde 2 sporcuyu daha olimpiyatlara göndermek için çalışıyoruz. Hedefimiz 4 sporcuyla 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Milli takım seçmeleri Adana'da yapılacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz