Diğer Sporlar

Türkiye kadınlarda 3. oldu

09 Kasım 2014 Pazar 16:13 - Son Güncelleme 09 Kasım 2014 Pazar 16:17

22. Dünya Karate Şampiyonası sona erdi.

Türkiye, kadınlar kumitede bronz madalya kazanırken erkekler katada beşinci sırada yer aldı.

Almanya'nın Bremen kentinde 5-9 Kasım tarihlerinde düzenlenen şampiyonanın son gününde Serap Özçelik, Meltem Hocaoğlu ve Tuba Yakan'dan oluşan Türkiye Kadın Kumite Milli Takımı, İspanya ile mücadele etti.

İlk maçta Meltem Hocaoğlu, Cristian Vizcanio Gonzalez ile 0-0 berabere kaldı. Ardından Tuba Yakan, Irene Colomar Costa'ya 3-2 mağlup oldu. Dün altın madalya kazanarak kariyerinde bir ilki gerçekleştiren Serap Özçelik, Laura Palacio Gonzalez karşısında 5-3 galip gelerek Türkiye'ye bronz madalya getiren sporcu oldu.

Kadın Kumite Milli Takımı sporcuları mücadelenin sonunda büyük sevinç yaşadı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da tataminin kenarına gelerek sporcuları ve antrenörleri kutladı.

Bu kategoride Mısır, Fransa'yı 2-0 yenerek şampiyonluk elde etti. Bir diğer üçüncülük mücadelesinde ise Japonya, Rusya'yı 2-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkek kata takım müsabakalarında Türkiye, Malezya'ya 4-1 yenilerek dünya beşincisi oldu. Bremen'de dünya şampiyonu Japonya'yı yenerek dikkatleri çeken Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Ali Sofuoğlu'ndan oluşan Türkiye Kata Milli Takımı, bu kez beşincilikle yetindi.

Şampiyona erkekler kumitede takım finallerinin ardından sona erecek.

Sıradaki Haber
Bir Dünya şampiyonluğu daha
Yükleniyor lütfen bekleyiniz