Diğer Sporlar

Wushucular hedef büyüttü: Avrupa ve Olimpiyatlar

26 Ekim 2020 Pazartesi 10:45 - Son Güncelleme 26 Ekim 2020 Pazartesi 11:19  |  Kaynak : TRT SPOR

Antalya’da düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonası'nda 1 Türkiye birinciliği, iki Türkiye ikinciliği ve bir de Türkiye üçüncülüğü alan Amasyalı sporcular hedef büyüttü.

Amasya Kapalı Spor Salonunda pandemi kurallarına uygun antrenmanlarına devam eden Wushucuların hedefi Avrupa Şampiyonluğu ve olimpiyat şampiyonluğu.

Wushu Antrenörü Musa Yapal ve Wushu Kungfu İl Temsilcisi Tuğrul Fırat öğrencileriyle antrenmanlarda bire bir ilgileniyor. 

Antalya’da düzenlenen Minikler Kızlarda Türkiye Şampiyonu olan Sude Kiraz, “Antalya’da Kungfu Wushu minikler’de birinci oldum. Bundan sonra da Avrupa’da birinci olmayı düşünüyoruz.” dedi. 

Amasya Wushu Kungfu İl Temsilcisi Tuğrul Fırat, “Ülkemizi ve dünyamızı kasıp kavuran bir Kovid-19 salgın süreci var. Bu Kovid-19’dan kurtulmanın en önemli yolu bağışıklık sistemini güçlendirmek. Bağışıklık sistemimizi de güçlendiren en önemli şey spor. Biz burada tüm çocuklarımızı, okullarımız da yavaş yavaş açılmaya başladı. Tüm çocuklarımızı spora, özellikle de Wushu sporuna bekliyoruz.” dedi.

Wushu Kungfu Antrenörü Musa Yapal, “biz pandemi döneminde çocuklarımızın evden çıkamadığı dönemde çalışmalarımıza evden online olarak devam ettik. Bu sene içerisinde biz güzel başarılar elde ettik. Türkiye birincilerimiz, ikincilerimiz, üçüncülerimiz var. Hatta Avrupa ve uluslararası maçlara hazırlanıyoruz şuanda işte ona gitme hakkı elde eden sporcularımız var. Hedefimiz aslında bu sporumuz yeni olimpik oldu, olimpiyatlara da katılma hedefindeyiz. Çalışmalarımızı biz hedefimizi yüksek tutarak, olimpik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Pandemi döneminde sosyal mesafeye dikkat ederek çalışıyoruz.” diye konuştu.

20 kişilik Wushucu öğrenciler hedef büyüterek, antrenörleri eşliğinde Avrupa şampiyonluğu ve olimpiyatlara hazırlıyor. 

Sıradaki Haber
Kayra Sayit'ten altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz