Diğer Sporlar

Wushucular Türkiye Şampiyonasına iddialı hazırlanıyor

29 Kasım 2021 Pazartesi 11:22 - Son Güncelleme 29 Kasım 2021 Pazartesi 11:30  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasyalı Wushu Kung Fu sporcuları 15-16-17 Aralık'ta Sakarya’da yapılacak olan Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonasına iddialı hazırlanıyor.

15 Minik ve 15 büyük ve genç Wushucuda hedef Türkiye Şampiyonu olmak. Amasya Kapalı Spor salonunda sporcular şampiyon olabilmek için 4-5 saat antrenman yapıyor.

Minkler kategorisinde mücadele edecek olan 11 Yaşındaki Selin Satı Doğru, “Sakarya’da yapılacak Türkiye Şampiyonluğuna çalışıyoruz. Çok iddialıyız, her gün neredeyse 4-5 saat çalışıyoruz.” dedi.

Büyükler kategorisinde mücadele edecek 19 yaşındaki Sefa Oğuz, “15-16-17 Aralıkta yapılacak, Sakarya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Hedefimiz Türkiye şampiyonu olmak. Daha sonra da yurtdışında ülkemizi temsil etmek, bayrağımızı göklere çıkarmak.” ifadelerini kullandı.

Wushu İl Temsilcisi Tuğrul Fırat, “Hazırlıklar son hızla devam ediyor. Antrenörümüz Musa Yapal, öğrencilerimiz en günde 4-5 saat çalıştırıyor. Muhtemelen herhangi bir aksilik olmazsa 4-5 madalya gelir. Ondan sonra da bunun bir Avrupa, Dünya ayağı var. İnşallah başarılı bir şekilde Şehzadeler şehrimiz olan Amasya’ya madalyalarımızı getiririz.” dedi.

Her gün öğrencileri 4-5 saat çalıştırarak Türkiye Şampiyonasına hazırlayan Wushu Antrenörü Musa Yapal, “15-16-17 Aralıkta Sakarya’da düzenlenecek olan Wushu Türkiye Şampiyonasına katılmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Amasya’da Wushu’ya yoğun bir ilgi var. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz, iddialıyız. Amasya’da 4-5 saat yoğun bir şekilde Wushu Antrenmanı yapıyoruz. Daha önceki senelerde olduğu gibi iddialıyız, bu sene de iddialıyız. İddiamız devam ediyor. Wushu’nun vakti geldi.” diye konuştu.

Minikler, gençler ve büyüklerde hedef aynı. Hepsinin hedefi Türkiye Şampiyonluğu. Amasyalı Wushucular toplam 30 sporcu ile şampiyonaya katılacak. 

Sıradaki Haber
Yıldız Erkekler Kılıç Milli Takımı üçüncü oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz