Diğer Sporlar

Yelkende Türkiye Şampiyonası

26 Eylül 2013 Perşembe 21:18 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 23:46

Yelken Federasyonu, optimist ve laser Türkiye Şampiyonası düzenledi.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından optimist ve laser kategorilerinde yapılan Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Turgutreis beldesi Fener Burnu'nda düzenlenen şampiyonaya 45 kulüpten, 427 sporcu katıldı. Optimist ve laser sınıfında yapılan yarıYelkenşlar şimdiye kadarki en yüksek katılımla gerçekleştirildi. Dereceye giren sporculara Turgutreis beldesindeki D-Marin'de düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törene, TYF Başkanı Ahmet Gençtürk, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez ve çok sayıda sporcu katıldı.

Törende konuşan TYF Başkanı Ahmet Gençtürk, yarışmaya 427 sporcunun katıldığını belirterek, "Sporcular 4 günün sonunda başarılı bir yarış çıkardı. Herkes mutlu bir şekilde illerine dönüyor. Yarışmacıların içerisinden milli takıma alacağımız sporcular var. Onları daha sonraki dönemlerde kampa alacağız ve olimpiyat hazırlıklarına devam edeceğiz" dedi.

Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan ise denizciliğin daha çok ilerlemesi gerektiğine işaret ederek, "Bunun için en önemli alanlardan birisi de yelken sporu. İnşallah yelken sporunda da Türkiye'nin adını, illerimizin adını bütün dünyada duyuracak olan sporcularımız bu denizlerden yetişecek. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Şampiyonada, laser standart genel kategorisinde Heybeliada Spor Kulübünden Mustafa Çakır birinci, İstanbul Yelken Kulübünden Onur Bilgen ikinci, Galatasaray Spor Kulübünden Güneycan Kaptan üçüncü oldu.

Optimist genel klasmanda ise Turgutreis Yelken Kulübünden Yücehan Aslan birinciliği, Körfez Yarımca Yelken Kulübünden Ömer Işık ikinciliği, Turgutreis Yelken Kulübünden Onur Cemil Mandalinci ise üçüncülüğü elde etti.

Sıradaki Haber
Tekvando'da 2 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz