Diğer Sporlar

"Yenen de seviniyor, yenilen de"

19 Ekim 2015 Pazartesi 13:53 - Son Güncelleme 19 Ekim 2015 Pazartesi 13:57

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın, açıklamalarda bulundu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "(Benim çocuğumdan bir şey olmaz) diyen ailenin kabuğunu kırmaya çalışıyoruz. Bizim maçlarımızda kavga gürültü yoktur. Hep barış vardır. Yenen de seviniyor, yenilen de seviniyor" dedi.

Aydın, kapalı kapılar ardında kalan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli çocuk ve gençleri sporla buluşturarak, başarılı sporcular yetiştirdiklerini belirtti.

Üç yıl önce göreve geldiklerinde 90 olan kulüp sayısının 350'ye ulaştığını, sporcu sayısının 9 binden 17 bine çıktığını vurgulayan Aydın, engelli sporcuları tespit etmek için 81 ilde tarama yaptıklarını, engellileri spor yapmaya teşvik ettiklerini dile getirdi.

Engelli sporculara sunulan imkanların son yıllarda artığını aktaran Birol Aydın, "Bizim artık diğer sporcularla hiçbir farkımız kalmadı. Özel sporcular son 10 yılda altın çağını yaşıyor. Normal sporcular hangi şartlarda antrenman yapıyorsa biz onlara aynı şartları sunuyoruz. Bu çocukların yaşadığı heyecan görülmeye değer" diye konuştu.

"Yenen de seviniyor, yenilen de"

"Benim çocuğumdan bir şey olmaz" diyen ailelerin kabuğunu kırmaya çalıştıklarını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Buradan bütün ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı evde tutmayın bize teslim edin, biz onlara spor yaptıralım. Her engellinin mutlaka yapacağı bir spor var. Federasyon olarak amacımız kapalı kapılar ardında kalan engellilerimizi sporla buluşturmak. Onlara iyi eğitim vererek bir engelli çocuğun neler yapabileceğini dünyaya göstermek. Bizim maçlarımızda kavga gürültü yoktur. Hep barış vardır. Yenen de seviniyor, yenilen de seviniyor."

"Bunlar zaten gönüllerin şampiyonu"

Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun görevinin, engelli çocukları hayata hazırlamak olduğunun altını çizen Aydın, "Biz paralimpik oyunlara hazırlanırken, ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ederken hem de bütün çocuklara dokunup spor yaptırıyoruz. Şırnak'taki Ayşe teyzenin çocuğunu hiçbir ücret almadan sporla buluşturuyoruz. Anne babanın ümidini kestiği evde oturan çocuklar bugün yüzüyor, koşuyorsa, futbol oynuyorsa bunlar zaten gönüllerin şampiyonu. Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları'na en büyük sporcu kafilesi ile katılmak" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
"İhtiyacımız olan bir galibiyetti"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz