Diğer Sporlar

Yunus hentbolun NBA liginde!

10 Ağustos 2015 Pazartesi 11:26 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2015 Pazartesi 11:46

Özmusul "Yerli yabancı her sporcu Bundesliga'da olmayı hayal eder."

Erkekler Hentbol Süper Lig'de geçen sezon Beşiktaş Mogaz'da görev yapan Yunus Özmusul, yeni sezonda hentbolun en önemli liglerinden biri olan Almanya'da forma giyecek.

Siyah-beyazlı formayla Şampiyonlar Ligi'nde kendini gösteren Yunus Özmusul, Almanya ekiplerinden TVB 1898 Stuttgart takımında oynayacak. Yunus yaptığı açıklamada, Beşiktaş Mogaz ile Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın bu transferi gerçekleştirmesinde etkili olduğunu söyledi.

Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın kendisini Avrupa vitrinine taşıdığını vurgulayan tecrübeli oyuncu, ortaya koyduğu performansla da önemli bir transfere imza attığını dile getirdi.

Hentbolde savunmanın önemli bir parçasının kaleci olduğuna dikkati çeken Yunus, şöyle konuştu:

"Takım, yeni sezon için kurgulanırken kaleci seçimi de takımın yapacağı savunma taktiğine ve savunma oyuncularının fiziksel özelliklerine bağlı yapılır. TVB 1898 Stuttgart ile transfer için görüşmelere başladığımız andan itibaren kulüp tarafından sürekli bu durum vurgulandı. Kuracakları takıma ihtiyaç duyacakları tarzda bir kaleci olduğum için transfer teklifinde bulundular. Bu çerçevede takımda bana karşı bir güven olduğunu hissediyorum ve yeni bir ortamda elimden geleni yaparak bana karşı duyulan güveni boşa çıkarmayacağım."

"Almanya, hentbolun NBA ligi"

Almanya'daki hentbol sporunun NBA ligi olduğunu belirten Yunus Özmusul, yerli veya yabancı fark etmeksizin her sporcunun Bundesliga'da olmayı hayal ettiğini dile getirdi.

Avrupa ve özellikle Almanya'da hentbolun bir kültür ve yaşam biçimi olduğunu anlatan Yunus, şunları söyledi:

"Almanya'da futboldan sonra hentbol yer alıyor, hatta çoğu zaman burada futbol maçlarının takvimi hentbol maçlarına göre ayarlanıyor. Ülkemizde ise futbola büyük ilgi ve alaka var. İnsanlar futbol ile yatıp, futbolla kalkıyorlar. Buna rağmen onca emek, ilgi, medya desteği ve maddi yatırıma rağmen ülke futbolunun durumu ortada. Geçen yıl Beşiktaş Mogaz olarak Şampiyonlar Ligi'nde yer almamız, yavaş yavaş hentbolda seyirci kitlesi oluşturmaya başladı."

Türkiye'de futbolun dışında diğer branşların fazla gündeme gelmediğini Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini örnek göstererek ifade eden tecrübeli hentbolcu, "Kendisi büyük bir olaya imza attı. Doğal olarak Türk medyasında geniş yer buldu" dedi.

Diğer amatör sporlarda çok daha fazla başarılı sporcuların yer aldığını belirten Yunus, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki hak ettikleri değeri göremiyorlar. Transferim sırasında Almaya'da insanlar çok heyecanlıydılar ve daha buraya gelmeden çok fazla sayıda haberlerim yapılmış. Bu beni çok şaşırttı ve çok etkiledi. Gurbetçi olarak geldiğim bu topraklarda bana karşı kendi ülkeme göre daha fazla ilgi ve saygı duyuyorlar. Bundesliga'da yer alan tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim."

Sıradaki Haber
Açelya'nın hedefi milli takım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz