Engelli Sporları

4 yılda 200 madalya!

12 Ağustos 2014 Salı 12:54 - Son Güncelleme 12 Ağustos 2014 Salı 13:12

Görme engelli sporcu 4 yıla 200 madalya sığdırdı.

Annesinin yönlendirmesiyle atletizme başlayan görme engelli milli atlet Semih Deniz, 4 yılda ulusal ve uluslararası müsabakalarda 200 madalya kazanarak, önemli bir başarıya imza attı.

Görme Engelliler Atletizm Milli Takımı'nın başarılı sporcularından Deniz (25), kamp yaptıkları Kayseri'de, AA'ya yaptığı açıklamada, 14-24 Ağustos tarihlerinde Galler'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirtti.

Yaklaşık 10 yıldır hastalığı nedeniyle görme engelinin olduğunu anlatan Deniz, "15 yaşından önce görüyordum ama geceleri az görüyordum. 15 yaşından sonra geceleri hiç görmemeye başladım. Yaklaşık 1 seneden beri gündüzleri de göremiyorum. Şu anda B1 kategorisinde yarışıyorum yani hiç görmeyenler kategorisinde" diye konuştu.

Avrupa şampiyonu oldu

Spora başlamasında ailesinin önemli desteği olduğunu ifade eden Deniz, şunları kaydetti:

"Annemin yönlendirmesi ve desteğiyle spora başladım daha sonra Ankara'ya transfer oldum. Ailem Bursa'da ben Ankara'da antrenörümle beraber bu sporu yapıyoruz. 2010 yılından beri profesyonel olarak yapıyorum. 2012 yılında Londra Paralimpik Olimpiyatlarına katıldım. Orada talihsiz bir sakatlık geçirdim. 2012 Avrupa Şampiyonası'nda 400 metrede Avrupa Şampiyonu oldum. Geçen sene Fransa'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda bin 500 metrede dünya 3'üncüsü oldum."

Galler'de yapılacak Görme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedeflediğini belirten Deniz, "Galler'de hedefimiz kürsüye çıkmak, Türkiye'yi orada en iyi şekilde temsil ederek, madalyalarıma bir yenisini daha eklemek istiyorum. İnşallah başarılı bir şekilde geri döneriz. Orada 400 metre ve bin 500 metrede yarışacağım" dedi.

Kendi rekorlarını kırıyor

Atletizmi çok sevdiğini bunun da başarıyı getirdiğini vurgulayan Deniz, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 46 rekorum var. Kendi rekorlarımı egale ettim. Türkiye'de ve yurt dışında şimdiye kadar 200'ün üzerinde madalya kazandım. Kendi rekorlarımı kendim kırıyorum. Genellikle yurt dışında yarışmalarda da oluyor bu rekorlar. 400 metrede 8 Türkiye rekoru bana ait. 800 metrede 15 Türkiye rekoru bana ait bin 500 metrede yaklaşık 15-20 rekor bana ait."

Atletizmi uzun yıllar yapmak istediğini ifade eden Deniz, yurt dışında olimpiyat hariç katıldığı ütün yarışlarda kürsüye çıktığını söyledi. Bursa'daki evinde madalyalarımı saklamak için özel bir dolap yaptırdığını anlatan Deniz, "Madalyalarım, kupalarımı orada sergiliyorum. Hedefim Türk sporunda uzun yıllar başarılı olmak ve engellilerin de istediklerinde bu sporda neler yapabileceklerini göstermek" dedi.

Sıradaki Haber
Ampute Milli Takımı aday kadrosu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz