Engelli Sporları

Şampiyon Şahinbey Belediyespor

23 Mayıs 2021 Pazar 18:18 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2021 Pazar 21:34  |  Kaynak : AA

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Şampiyonlar Ligi finalinde Polonya ekibi Legia Varşova'yı 3-1 yenen Şahinbey Belediyespor, kupanın sahibi oldu.

Akkent Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen organizasyonun son gününde 2 maç yapıldı.

Şampiyonanın son maçında Türkiye temsilcisi Şahinbey Belediyespor, Polonya ekibi Legia Varşova ile finalde karşılaştı. 6. dakikada Bartosz Eastowski ile 1-0 öne geçen Polonya ekibine, Gaziantep temsilcisi 13. dakikada Fatih Şentürk ile yanıt vererek 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Şahinbey Belediyespor'un 19. dakikada Kudrat Khudoykulov ile skoru 2-1'e taşıdığı maçın ilk yarısı bu skorla bitti. Maçın uzatma dakikaları (Dk. 50+2) oynanırken Fatih Şentürk bir gol daha attı ve Şahinbey Belediyespor, maçı 3-1 kazandı.

Gaziantep ekibi, maçın ardından şampiyonluğun sevincini yaşadı.

Öte yandan günün ilk maçında ise Azerbaycan ekibi Karabağ ile İtalya temsilcisi Vicenza Calcio, üçüncülük için karşı karşıya geldi. Rakibini 1-0'lık skorla geçen Vicenza Calcio, organizasyonu üçüncü olarak bitirdi.

Gün içerisinde düzenlenecek kapanış seremonisinde takımlara kupa ve madalyaları verilecek.

Bakan Kasapoğlu'ndan Şahinbey Ampute Takımı'na tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Şahinbey Ampute Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep'te düzenlenen Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi finalinde Polonya'dan Legia Varşova'yı 3-1'lik skorla mağlup ederek kupayı müzesine götüren temsilcimiz Şahinbey Ampute Takımı'nı kutlarım. Başarıda emeği geçen oyunculara, teknik kadroya ve böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Gaziantep'e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum."

Sıradaki Haber
Şahinbey Belediyespor Şampiyonlar Ligi'nde finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz