Engelli Sporları

Atletizm Şampiyonası Antalya'da

23 Mart 2014 Pazar 15:39 - Son Güncelleme 23 Mart 2014 Pazar 16:49

Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası Antalya'da başladı.

Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası Antalya'da başladı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TOSSFED) 2014 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Bölge Şampiyonası'na İç Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinden 900 sporcu katılıyor.

Şampiyonanın ilk gününde İç Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsayan birinci bölge ayağı, Antalya Zeytinköy Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor. 300 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde 100, 200, 400, 800 ve 1500 metre koşuları, 3 adım atlama, uzun atlama ve gülle atma branşlarında müsabakalar yapılıyor.

"Her engellinin yapabileceği bir spor dalı vardır"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Birol Aydın, yaptığı açıklamada, federasyon olarak 14 dalda yaptıkları yarışmalardan Atletizm Bölge Şampiyonası'nın gerçekleştirildiğini söyledi.

Şampiyonaya zihinsel engelli 900 sporcu katıldığını bildiren Aydın, engelli sporculara imkan verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiklerini kaydetti.

Her engellinin yapabileceği bir spor dalı olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak bütün engelli ailelerine, çocuklarını bir spor dalına başlatmaları için çağrı yapıyoruz. Her engellinin yapabileceği bir spor dalı vardır. Burada Türkiye'nin her bölgesinden sporcu var. Engelli sporcuların hiç kimseden farkı yok. Bu dünyada biz de varız. Normal bir sporcu hangi sporu yapıyorsa biz de yapıyoruz."

27 Mart Perşembe günü sona erecek şampiyonada dereceye girecek sporcular, haziran ayında yapılacak Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek.

AA

Sıradaki Haber
Hentbolda "İşitme Engelliler" kapıştı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz