Engelli Sporları

Birol Aydın'dan mesajlar

17 Temmuz 2014 Perşembe 12:53 - Son Güncelleme 17 Temmuz 2014 Perşembe 12:59

"Özel çocukların eğitimini, sporun içinde yer alabilmelerini misyon edindik"

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Özel çocukların eğitimini, sporun içinde yer alabilmelerini misyon edindik" dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, federasyon bünyesindeki 14 branş içinde futbolun büyük önem taşıdığını, futbol takımını oluşturan özel yetenekli çocukların sosyalleşebilmesi ve sporun içinde kalabilmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Futbol ve futsalda Türkiye'yi temsil eden özel yetenekli futbolcuların İzmir'de kampa girdiğini bildiren Aydın, şunları kaydetti:

"Özel yetenekli futbolcular kategorisinde 21 yaş ortalamayla dünyanın en genç takımı olma özelliğini taşıyan yetenekli millilerimizle İzmir'de kampa girdik. Edirne'den Hakkari'ye, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen bu özel çocukların eğitimini, sporun içinde yer alabilmelerini misyon edindik. Nerede bu yönde bir kardeşimiz varsa onları spora teşvik ediyoruz. Bu görevi son derece önemsiyor ve gençlerimizin gelişimine katkı sunuyoruz. Bize destek olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı kamp organizasyonu sponsorluğu, tesis sayısı artışı ve malzeme yardımlarının, futbol branşının gelişmesi adına büyük önem teşkil ediyor.

Sayın Başbakanımız ve Sayın Spor Bakanımıza bizlere sağlamış olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca federasyonumuz bünyesinde yer alan otistik ve down sendromlu futbolcularımızın sosyalleşebilmeleri, spora dahil olabilmeleri için de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yine bu çalışmalarımız da Bakanlığımızca destekleniyor."

Türkiye Özel Yetenekli Sporcular Spor Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Demirdağ da Türkiye'nin bölgesel liglerinde mücadele edenleri özenle takip ederek, yetenekli futbolcuları milli takıma kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Yaşamı boyunca ikamet ettiği köyden, il içinde başka bir köye bile gitmemiş ancak yetenekli futbolcuların olduğunu kaydeden Demirdağ, şöyle konuştu:

"Biz, bu çocukları araştırdıktan sonra kendi köylerinden ve kendi şehirlerinden çıkarıp milli takım kampına alıyoruz. Ayrıca, merkezi İngiltere'de INAS adıyla kurulmuş, Dünya-Avrupa Oyunları ve Global Oyunlar dediğimiz organizasyonları düzenleyen bir kuruluş var. Biz de bu kuruluşa üyeyiz. Geçtiğimiz dönemlerde bu çocukları Portekiz'de FUTSAL, Güney Afrika'da Dünya oyunlarına INAS'a üye olduğumuzdan dolayı götürdük. İlk katıldığımız organizasyon olmasına rağmen 15 takımın katıldığı turnuvada 9'unculuk kazandık. Ülkemize yeni başarılar sağlamak için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz."

Öte yandan 11-25 Ağustos tarihlerinde Brezilya'nın Sao Paolo kentinde düzenlenmesi planlanan Dünya Şampiyonası için en az 8 ülkenin başvuru yapması gerektiğini kaydeden Demirdağ, başvuru listesinin dolması halinde ülke olarak müracaat edeceklerini, bu durumun 1 hafta içinde netlik kazanacağını belirtti.

Sıradaki Haber
Türkiye bronz aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz