Engelli Sporları

"Boccia" ile engelini aştı

18 Kasım 2015 Çarşamba 12:37 - Son Güncelleme 18 Kasım 2015 Çarşamba 10:43

Paralimpik bir dal olan "boccia", Yalovalı spastik engelli genci yaşama bağladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde yer alan ve paralimpik bir dal olan "boccia", Yalovalı spastik engelli gencin yaşama bağlanmasını sağladı.

"Boccia BC3 Şampiyon Kulüpler Kupası"nda 2014 yılında gümüş madalya alan 28 yaşındaki spastik engelli sporcu Sezer Karayanık, bu kez federasyonun 19-22 Kasım tarihlerinde Samsun'da düzenleyeceği Boccia Türkiye Şampiyonası için Yalova Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Spastik engelli Sezer Karayanık'ın annesi Beyhan Karayanık, AA'ya yaptığı açıklamada, oğlunun spora başlamadan önce ellerini kullanamadığını söyledi.

Oğlunun, paralimpik bir branş olan boccia müsabakalarına ilk önce aparatla çıktığını, daha sonra ellerini kullanmaya başladığını anlatan Karayanık, şöyle konuştu:

"Sporun ellerine o kadar faydası oldu ki topu alıyor kendi rampasına koyabiliyor. Normalde benim yapmam gerekiyordu ama o ellerini kullandı ve çok büyük faydası oldu. Hareketleri, öz güveni artı ve hayatla daha çok barışık oldu. Evdeki davranışı değişti. Agresif değil, evde durdukça, sıkılıp bunalıyorlar ama böyle topluma gelip bir şeyler yaptıklarında çok mutlu oluyorlar. Onlar için çok faydalı bir şey. Başarılı olduğu zaman, heyecandan çığlık atıyor, 'Evde neler yapacağım?' diye düşünüyor kafasında araştırıyor. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz. Onlar bir şey yaptıkça biz yorgunluk bile hissetmiyoruz. Onlar mutlu olsunlar, her şey onlar için."

Hedefi altın madalya

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü boccia antrenörü Nazım Küçükbayraktar da Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun Samsun'da 19-22 tarihlerinde düzenleyeceği Boccia Türkiye Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirtti.

Şampiyonaya Yalova'dan Sezer Karayanık ve Mustafa Dal'ın BC3 kategorisinde katılacağını belirten Küçükbayraktar, şunları kaydetti:

"Haftada 4 gün, günlük 4 saat olarak çalışıyoruz. Hedefimiz, Yalova'ya kupa getirmek, sporcularımıza madalya taktırmak ve bu oyunu Yalova'da çok iyi bir şekilde tanıtmak. Sporcumuz Sezer Karayanık, BC3 Şampiyon Kulüpler Kupası maçında 2014 yılında gümüş madalya aldı. Şimdi bunu altın madalyaya çevirmemiz gerekiyor, hedefimiz bu."

Sıradaki Haber
Bedensel engelli sporcunun milli takım başarısı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz