Engelli Sporları

Cumhurbaşkanına verdiği söz için mücadele ediyor

14 Ağustos 2016 Pazar 12:10 - Son Güncelleme 14 Ağustos 2016 Pazar 09:13

Samet Bulut: "2017 Olimpiyatları için madalya kazanacağıma söz verdim"

Samsun'da 2017 yılında yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan dünya şampiyonu milli judocu Samet Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği altın madalya kazanma sözünü yerine getirmek için çaba gösteriyor.

Samsun'da gelecek yıl düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatı (Deaflympics) için prova niteliği taşıyan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda judoda 100 kilo ile açık sıklette mindere çıkan milli sporcu Bulut, 2 altın madalya kazanarak, gelecek yıl gerçekleşecek olimpiyat oyunları öncesi iddiasını ortaya koydu.

Çocukken geçirdiği bir hastalık sonrasında işitme yetisinin yaklaşık yüzde 70'ini kaybeden ancak müsabakalar dışında taktığı kulaklık sayesinde konuşabilen, beden eğitimi öğretmeni Samet Bulut (24), AA muhabirine spor yaşamındaki hedeflerini anlattı.

Venezuela'da 2012'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda işitme engelliler kategorisinde dünya birinciliği elde ettiğini, aynı şampiyonada bir de gümüş madalya kazandığını belirten Bulut, judo ile yaklaşık 14 yıldır uğraştığını, 2010 yılından bu yana ise milli takımda görev yaptığını kaydetti.

Samet Bulut, son olarak 2015 yılında Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda açık sıklet ve 100 kiloda birinci olduğunu, bu yıl ise Samsun'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda aynı kilolarda 2 altın madalya aldığını, takım olarak da birinci olduklarını hatırlattı.

Türkiye'de 2017 yılında Samsun'un ev sahipliğinde 120 ülkeden 10 bine yakın sporcunun katılması beklenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak istediğini vurgulayan Bulut, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar güzel derecelerim oldu. Bundan sonra da büyük hedeflerim var. Hedefim, 2017 yılında Samsun'da Türkiye'nin en büyük spor organizasyonlarından biri olacak şampiyonada derece yapmak. Oradaki büyük müsabakalarda başarı elde etmek. Nasipse orada da derece yapacağım. Bu olimpiyatlar benim için bir basamak olacak. Ama asıl hedefim 2020 Olimpiyatları. Tokyo'da dereceye girmek. Asıl mücadelem o. Ama ondan önce Samsun'da derece yapmak istiyorum. Burada puan toplayıp Tokyo için mücadele edeceğim. Hedefim, 2025 yılına kadar aktif spor hayatımı sürdürüp, daha sonra milli sporcular yetiştirmek."

En büyük hedefinin uluslararası şampiyonlarda Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu kaydeden Bulut, bu konuda devlet büyüklerinden önemli derecede destek gördüğünü belirterek, bu desteğinin sürmesini istedi.

- Cumhurbaşkanına verdiği söz için mücadele ediyor

İki yıl önce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kulliyesine davet edilen başarılı sporcular arasında kendisininde yer aldığını ifade eden Samet Bulut, burada bir süre görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2017'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanma sözü verdiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü için büyük gurur ve onur yaşadığını anlatan Bulut, şu ifadeleri kullandı:

"Beni de oraya davet ettiği için Cumhurbaşkanımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız ile orada görüşme şansım oldu. 2017 Olimpiyatları için madalya kazanacağıma söz verdim. Cumhurbaşkanıma elimden geldiğince fazla madalya götüreceğime söz vermiştim. Bu sözümün ilk basamaklarını da Samsun'da gerçekleşen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda 100 kilo ile açık sıklette 2 altın madalya kazanarak başardım. İnşallah 2017 yılında da derece yapıp, Cumhurbaşkanıma hediye etmek istiyorum."

Sıradaki Haber
Selvi'ye UEFA'dan görev
Yükleniyor lütfen bekleyiniz