Engelli Sporları

Fatma Damla Altın dünya şampiyonu oldu

09 Haziran 2021 Çarşamba 17:36 - Son Güncelleme 10 Haziran 2021 Perşembe 01:14  |  Kaynak : DHA

Polonya'da düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden milli atletler, 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Fatma Damla Altın, 400 metre engellide altın madalya kazanan ilk Türk atlet oldu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na kota kazandıran şampiyonaya Bydgoszcz kentinde devam edildi.

Milli atlet Fatma Damla Altın, 400 metre engelli yarışlarında altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. Ay-yıldızlı atlet, Türkiye'ye bu kategoride altın madalya kazandıran ilk sporcu olmayı başardı.

Kadınlar gülle atmada Mihriban Korkmaz gümüş, Eda Yıldırım ise bronz madalya kazandı. Kadınlar üç adım atlamada mücadele eden Edanur Akın ise bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Erkekler bin 500 metrede yarışan Oğuz Türker ile erkekler 5 bin metre yürüyüşte mücadele eden Alper Kılınç da bronz madalya alarak dünya üçüncülüğü elde etti.

Birol Aydın: "Dünyanın zirvesindeyiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen federasyon başkanı Birol Aydın, özel sporcu Fatma Damla Altın'ın başarısından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Milli sporcunun organizasyonda İstiklal Marşı'nı okutarak tüm Türkiye'yi gururlandırdığını anlatan Aydın, "Fatma, bayrağımızı en üstte göndere çektirdi. Avrupa ve dünyanın en genç milli takımı olan ekibimiz, ülkemizi başarıyla temsil etmeyi sürdürüyor. Ülkemize madalya kazandıran tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Ömer Faruk İlkin'den bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz