Engelli Sporları

Millilerden olimpiyat vizesi

08 Temmuz 2019 Pazartesi 21:33 - Son Güncelleme 10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:53

Türkiye Erkek Golbol Milli Takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na gitme hakkı kazandı.

Uluslararası Görme Engelliler Federasyonu (IBSA) Golbol Kota Müsabakaları'nın yarı finalinde Çek Cumhuriyeti'ni 7-2 yenen Erkek Milli Takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na kota aldı.

ABD'nin Fort Wayne kentinde düzenlenen IBSA Golbol Kota Müsabakaları'nın yanı finalinde Türkiye ile Çek Cumhuriyeti karşılaştı.

Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ni 7-2 mağlup ederek hem finale yükseldi hem de 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Başkan Hasan Sayyıdan: Kadın ve erkeklerde kota almak gurur verici

"2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da katılacak olmak Türk sporu adına büyük bir başarı ve gururdur" diyen Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, "6 maçı kazanmak çok büyük bir başarıdır. Çeyrek finalde Güney Kore, yarı finalde Çekya'yı yenerek finale çıktık. Bu başarı bize kotayı getirdi. İnşallah yarın finalde Litvanya'yı yener, altın madalya ile döneriz. Yenilsek de sorun değil. Hedefimiz olan Tokyo Paralimpik Oyunları kotasını almayı başardık. Kadınlarda ve erkeklerde kota almak gurur verici. Türk sporu için çalışmaya devam" dedi.

Kaynak: AA, DHA

Sıradaki Haber
Nil Şahin hedeflerine yüzüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz