Engelli Sporları

Şampiyona özel karşılama

30 Temmuz 2019 Salı 17:09 - Son Güncelleme 30 Temmuz 2019 Salı 17:17

Down sendromlu sporcu Türkiye'nin milli gururu oldu. Finlandiya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda dünya rekoru kıran Ali Topaloğlu, şampiyona dönüşü memleketi Samsun'da coşkuyla karşılandı.

Türkiye'ye altın madalya kazandırdı, göğsündeki al yıldızlığı bayrağı gururla öptü. TRT Haber'de canlı yayına katılan şampiyon sporcu Ali Topaloğlu hem duygulandı hem duygulandırdı. Sorulara sevinç gözyaşlarıyla cevap verdi.

O, özel bir sporcu. Down sendromlu Ali Topaloğlu, azmetti 15 yaşında sporla ilgilenmeye başladı. İlk madalyasını, 3 yıl sonra dünya şampiyonu olarak aldı. 

Madalyalar peş peşe geldi. 2 Avrupa, 2 dünya, bir de olimpiyat şampiyonu olan sporcu, son başarısı ile bir kez daha Türkiye'nin gururu oldu. 

Finlandiya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda gülle atma dalında, Avrupa ve dünya rekoru kırdı. Kürsünün en üst basamağındaki yerini aldı.

Bu büyük başarının ardından Türkiye'ye dönüşü de coşkulu oldu. Sporcu, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Bu başarıda ona yürekten inanan antrenörünün katkısı büyüktü. Kuşkusuz en büyük gururu ise annesi yaşadı.

Ali'nin yeni hedefi ise, 2020'de Antalya'da yapılacak Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda şampiyon olmak. 

Kaynak: TRT Haber

Sıradaki Haber
Hollanda vatandaşı ama o Türkiye ile dünya şampiyonu oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz