Engelli Sporları

Sporda engel tanımayan mobil uygulama

04 Mart 2020 Çarşamba 11:02 - Son Güncelleme 04 Mart 2020 Çarşamba 11:07

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS), engelli bireylerin istedikleri her an her yerde spor yapabilmesini amaçlayan mobil uygulamayı hazırladı.

Federasyon, 2017'den beri kullanılan sağlıklı yaşam ve egzersiz uygulaması HisApp'e eklenecek modülle engelli bireylerin daha kolay spor yapabilmesini amaçlıyor.

HİS Başkanı Yasin Bölükbaşı, toplumdaki her bireyi sporla tanıştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

"HisApp bizim geliştirdiğimiz, sürekli güncellediğimiz güçlü bir uygulama." diyen Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Ücretsiz olması da çok büyük bir artı. Toplumu spora yönlendirmek amacıyla dijital platformda daha etkin olabilmek için hazırladığımız bu uygulamayla şu an 100 binin üzerinde kullanıcıya ulaştık. Uygulama sayesinde istenilen her yerde, bir antrenör eşliğinde uygulamadaki 450 videodan seçilen egzersiz programları spor yapmaya teşvik ediyor."

HisApp'ın dünyada HİS federasyonları arasında yapılmış tek ve ücretsiz mobil uygulama olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda adımsayar, su hatırlatıcı gibi özelliklere sahip olan uygulamada kullanıcının yaptığı her egzersize puan vererek dereceye girenler de ödüllendiriliyor. Sırbistan, Tunus, Rusya gibi ülkeler tarafından da talep edildiği için ikili anlaşmalarımız var. Uygulamanın engelli vatandaşların spor yapmasına elverişli hale gelebilmesi için yeni bir modül eklenecek.

Projelerimizi toplumdaki 3'ten 93'e her bireyi düşünerek hazırlamaya gayret ediyoruz. Engelli vatandaşlarımız, nasıl egzersiz yapacaklarını anlatan videoları yine kendileri gibi engelli bir antrenörün eşliğinde uygulamada bulabilecek. Şu an hazır, tanıtımı olacak. Bütün bireyleri kapsayan projemizde gerçekten herkesi düşünerek hareket ediyoruz."

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Bakan Kasapoğlu özel sporcularla buluştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz