Engelli Sporları

Engelli tenisçinin hedefi dünya şampiyonluğu

24 Mayıs 2014 Cumartesi 14:33 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2014 Cumartesi 14:43

Abbasoğulları, gözünü Hollanda'da yapılacak dünya şampiyonluğuna dikti.

Turkish Open 2014 Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'nda dereceye giren bedensel engelli Tayfur Abbasoğulları, gözünü Hollanda'da yapılacak dünya şampiyonluğuna dikti.

Hollanda'da düzenlenecek Dünya Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvasına Erzurum'da hazırlanan 17 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Abbasoğulları, antrenmanlarını Türkiye Tenis Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi ve antrenörü Alparslan Tozoğlu ile kentteki tenis kortlarında yaptı.

Turnuvaya iddialı hazırlanan Abbasoğulları, yaptığı açıklamada, doğuştan tek bacağının olmadığını belirtti.

Spor yapmaya başlamadan önce çok mutsuz olduğunu anlatan Abbasoğulları, tenisle tanışınca hayatının değiştiğini ifade etti.

Antrenörlerinin katkısıyla her geçen gün kendisini geliştirdiğini belirten Abbasoğulları, katıldıkları Turkish Open 2014 Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'nda takım halinde ikinci olduklarını söyledi.

Aldıkları başarıdan dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Abbasoğulları, şöyle devam etti:

"Ben bireyselde Türkiye birincisi oldum. Şimdi ülkemi temsil etmek için 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında dünya şampiyonasına gideceğim. Herkes benden çok şey bekliyor. Ben de onların yüzünü kara çıkarmamak için çok çalışıyorum. Türkiye'yi temsil edeceğim için çok gururluyum. Okulda hocalarım olsun buradaki hocalarım olsun hepsi çok destek verdiler herkese teşekkür ediyorum."

Sporla engelleri aştığını ifade eden Abbasoğulları, hedefinin Hollanda'dan dereceyle dönmek ve şampiyonluk madalyasını Türkiye'ye getirmek olduğunu kaydetti.

Abbasoğulları, engellilerden evlerine kapanmamalarını isteyerek, spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Antrenör Tozoğlu da sporcusu Abbasoğulları'nın 23-27 Martta Antalya'da yapılan turnuvada aldığı başarının sevindirici olduğunu söyledi.

Bu ayın sonunda Hollanda'da düzenlenecek turnuvaya iddialı hazırlandıklarını belirten Tozoğlu, şöyle konuştu:

"Tayfur Abbasoğulları 3 yıldır bizimle beraber. Dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Asıl amacımız ülkemizi ve bayrağımızı iyi bir şekilde temsil etmek. En önemlisi de evde oturan engelli olup spor yapamayacağını düşünen kardeşlerimizi spor branşlarına kazandırmak. Onlarla daha güzel çalışmalar yapmak ve daha iyi sporlar yaparak başarıya ulaşmak. Bunun Abbasoğulları başardı. Çok güzel müsabakalar çıkardı. Türkiye birincisi oldu ve şimdi dünya şampiyonası için raketini sallıyor. Böyle üç engelli sporcumuz var. Bu sayıyı artırmak için çalışmalarımız sürecek. Engeli oldukları için spor yapmayan ya da yapmak istemeyen çocuklarımızı spora kazandırmayı amaçlıyoruz."

Tenisin engelliler için zor bir branş olduğunu vurgulayan Tozoğlu, "Bu sporda bir de sponsor olmayışı ve maddi imkansızlığın eklenmesi halinde takım psikolojik olarak huzursuz oluyor. Bu da başarıya olumsuz yönde etki ediyor. Sponsor bulmakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Türkiye'den Almanya'ya fark
Yükleniyor lütfen bekleyiniz