Engelli Sporları

Engelliler Yüzme Şampiyonası Alanya'da başladı

01 Mart 2015 Pazar 20:01 - Son Güncelleme 01 Mart 2015 Pazar 20:03

Şampiyona Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda başladı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca (TOSSFED) düzenlenen 1. Bölge Yüzme Şampiyonası (Akdeniz ve Marmara), Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda başladı.

TOSSFED Başkanı Birol Aydın, şampiyonanın açılışındaki konuşmasında, özel sporcuların Türkiye'nin parlayan yıldızları olduğunu söyledi. Federasyon olarak Türkiye'nin her tarafında sürekli faaliyette bulunduklarını belirten Aydın, "Çocukların sporla ne kadar mutlu olduklarını, hayata ne kadar tutunduklarını, ailelerinin ne kadar mutlu olduklarını, spor yaparak normal insanlardan hiçbir farkının olmadıklarını bu spor sayesinde görüyoruz" dedi.

Alanya'da Türkiye'nin 81 ilinden gelen sporcularla bölge şampiyonası düzenlediklerini kaydeden Aydın, bu şampiyonada seçilenlerle Türkiye şampiyonası yapacaklarını bildirdi. Aydın, şampiyonada seçilecek milli yüzücülerle de yurt dışında paralimpike katılacaklarını sözlerine ekledi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ise federasyonun 2015 yılı faaliyet programında yer alan 1. Bölge Yüzme Şampiyonası ile 2. Bölge Yüzme Şampiyonasının (Doğu Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz) 5 Mart'a kadar süreceğini söyledi.

Down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli sporcuların katıldığı şampiyonada açılış törenin ardından, 50, 100, 200, 400, 800 ve bin 500 metre serbest, 50, 100 ve 200 metre sırtüstü, kelebek, kurbağalama bayrak kategorilerinde yarışlar yapıldı.

Yarın sona erecek şampiyonadan sonra 4 Mart'ta 2. Bölge Yüzme şampiyonası başlayacak.

AA

Sıradaki Haber
Malatya'ya Gana Milli Takımı'ndan 2 transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz