Engelli Sporları

Görme engelli milli atletlerden önemli başarı

02 Eylül 2013 Pazartesi 09:00 - Son Güncelleme 02 Eylül 2013 Pazartesi 10:47

Milli sporcular Hüseyin Kaçar ve Semih Deniz kategorilerinde üçüncü oldu.

 

Uluslararası Paralimpik Komitesi  (IPC)  tarafından Fransa'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden görme engelli milli sporcular Hüseyin Kaçar ve Semih Deniz kategorilerinde üçüncü oldu. 
 
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Hüseyin Kaçar'ın T11 800 metre kategorisinde, Semih Deniz'in ise T12 1.500 metre kategorisinde dünya üçüncüsü olduğu bildirildi. 
 
2016 Rio de Jenairo Paralimpik Oyunları'na katılım kotası özelliği taşıyan şampiyonada kazanılan madalyaların aynı zamanda görme engelli atletizm dalında Dünya Şampiyonası'nda elde edilen ilk madalyalar olduğu kaydedildi. 
 
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, başarılarından dolayı sporcuları kutlayarak, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Düzenli ve disiplinli çalışmalarımızın sonucunda Atletizm Milli Takımımızın almış olduğu bu sonuç, aynı zamanda tüm dünyada bizden 10-15 yıl önce bu spor dalında mücadele eden ülkeleri geride bırakarak, şu anda atletizm branşında spor yapan sporcularımızın ne kadar ileri seviyelere gelmiş olduğunun da bir göstergesidir. Milli takımımızın 2016 Paralimpik Oyunları'nda da aynı başarıyı göstereceğinden şüphemiz yok. Paralimpik Oyunları'nda da madalya kazanabilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir."
Sıradaki Haber
Engelli genç azmiyle milli takıma kaptan oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz