Engelli Sporları

Hedef olimpiyatta 10 madalya

20 Mart 2014 Perşembe 12:14 - Son Güncelleme 20 Mart 2014 Perşembe 12:20

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Olimpiyatta 10 madalya hedefliyor.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 2016 Rio Paralimpik Oyunları için hazırlıklarına şimdiden başladıklarını söyledi.

Şerefhan, bu seneden itibaren gerek puanlı turnuvalar, gerekse de Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'na mümkün olan en fazla sayıda sporcuyla katılmaları gerektiğini belirterek, "Amacımız 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katıldığımızdan fazla sayıyla Rio Olimpiyatı'nda yer alabilmek" dedi.

16 branşlarının bulunduğunu ve bunlardan 13 tanesi paralimpik olduğunu ifade eden Şerefhan, "Federasyonumuzu minyatür Spor Genel Müdürlüğü olarak ifade ediyorum. Yine federasyonumuzu Spor Genel Müdürlüğü'nün ve Spor Bakanlığı'nın paralimpik branşlardaki lokomotif birimi olarak nitelendiriyorum. 2013 senesinde hem idari hem de sportif olarak çok ciddi başarılarımız var. Geçen sene 114 madalya kazanmışız. 2013 senesinde 3,6 milyon lira ayni ve nakdi destek bulmuşuz. Bu destek, Spor Genel Müdürlüğün bize verdiği bütçenin neredeyse tamamına yakın" diye konuştu.

- Hedef 10 madalya

Demirhan Şerefhan, federasyon olarak 2016 yılının hazırlıklarını en ince detayına kadar düşünmeye çalıştıklarını ve hazırlıklarını bu doğrultuda yürüttümlerini vurguladı.

Londra Paralimpik Oyunları'na kıyasla daha fazla sayıda sporcuyla Rio'da bulunmaya çalışacaklarının altını çizen Şerefhan, şöyle devam etti:

"Bünyemizde yer alan oturarak voleybol branşı ve oyunlarda yer almayan dans dışında 11 branşta oyunlarda yer almak istiyoruz. Oyunlarda kendimize 10 madalya almayı hedef olarak belirledik. Bu katılım öncesinde Spor Genel Müdürlüğü'ne bir proje hazırlıyoruz. Bu proje, 2016 Rio'ya katılacağımız veya katılmayı hedeflediğimiz tüm branşlardaki malzemelerin alımı konusunda olacak. Paralimpik branşlardaki kampların tamamı da bu proje kapsamında yer alıyor. Bu sene aldığımız malzemeyi, sporcularımız 2016 yılına kadar kullanacak ve oyunlarda alışık olduğu malzemeyle başarıyı yakalayacak. Özellikle okçuluk, tekerlekli sandalye basketbolu, tenis, masa tenisi ve atıcılık branşlarında malzeme ihtiyacımız var. Genel Müdürlük ve Bakanlıktan gelen bütçe, sadece tekerlekli sandalye ve ampute futboluna yetiyor. Paralimpik branşlar için borçlanma yoluna gidiyoruz. Borçlanınca da bir sonraki sene maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Eğer bu proje kabul edilirse, 10 madalyalık hedefimiz tutar."

Sıradaki Haber
Galatasaray'dan 42 sayı fark
Yükleniyor lütfen bekleyiniz