Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Engelli Sporları

İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası

09 Haziran 2014 Pazartesi 16:44

1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası Samsun'da başladı.

1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası 6 ülkeden 110 sporcunun katılımı ile Samsun'da başladı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki seremonide şampiyonaya katılan Türkiye, Brezilya, Sırbistan, Hırvatistan, Rusya ve Danimarka milli takımları yer aldı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, burada yaptığı konuşmada, turnuvaya katılan sporculara başarılar diledi.

Samsun'da 2017 yılında işitme engellilerin yaz olimpiyatlarını gerçekleştireceklerini söyleyen Arslan, şöyle devam etti:

"Deaflympics oyunlarında 20 branşta bütün dünyayı, 120 ülkeyi Samsun'da ağırlayacağız. Gerçekleştireceğimiz oyunların ilk provasını yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Bu birliktelikle 2017 yılında da başarılı bir organizasyona imza atacağımıza olan inancımla herkese hoş geldiniz diyorum.''

Vali Hüseyin Aksoy da güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ''Samsun, 2017 yılında gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak. Hazırlıklarımızı işbirliği içinde sürdürüyoruz. İşitme engelliler dünyada olduğu gibi Samsun'da da var. Valilik olarak yaptığımız çalışmalarda Samsun'da 6 bin 685 işitme engellinin olduğunu tespit ettik. Temel amacımız bu insanların yaşamlarını daha da kolaylaştıracak çalışmalar yapmak'' diye konuştu.

Vali Aksoy ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz seremoni sonunda turnuvaya katılan takımlara hediye verdi.

Etiketler: 1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol ŞampiyonasıOsman ArslanTürkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu