Engelli Sporları

İşitme Engelliler Milliler, Deaflympics'e hazırlanıyor

25 Şubat 2022 Cuma 11:56 - Son Güncelleme 25 Şubat 2022 Cuma 12:02  |  Kaynak : AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, engelli futboluna desteklerinin süreceğini söyledi.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) bünyesinde faaliyet gösteren ve TFF tarafından "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklenen İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı, 1-15 Mayıs'ta Brezilya'nın Caxias do Sul kentinde düzenlenecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda (Deaflympics) mücadele edecek.

Tarihinde 2 dünya, birer Deaflympics ve Avrupa şampiyonluğu bulunan ay-yıldızlı takım, son şampiyon olduğu organizasyona yine altın madalya hedefiyle gidecek.

TFF tarafından desteklenen ve Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren milliler, TFF yöneticileri Hamit Altıntop ve İsmail Erdem'in yanı sıra TİESF Başkanı Kerim Vural ve TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ile bir araya geldi.

Sadece AA'nın görüntülediği buluşmada TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, ay-yıldızlı futbolculara yönelik konuşma yaptı.

Altıntop ve Erdem, Deaflympics'te yine başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, TFF olarak desteklerinin süreceğini belirtti.

Altıntop: Güzel bir sonuçla ülkemize döneceklerine inanıyoruz

Hamit Altıntop, İşitme Engelli Milli Futbol Takımı'nın azim ve inancının tüm futbol takımlarına örnek olması gerektiğini söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Altıntop, son Deaflympics şampiyonu olan ay-yıldızlı ekibe güvendiklerini aktararak, "Engeller yeni çözümler ve yollar bulmak için bir fırsattır. Bu takım, son olimpiyat şampiyonu olarak bunu ispat etmiştir. Mayıs ayında Brezilya'da yapılacak olimpiyatlarda da büyük hedeflerimiz var. Güzel bir sonuçla ülkemize döneceklerine inanıyoruz." diye konuştu.

Altıntop, TFF olarak bütün takımlara aynı şartlarda çalışma imkanı vermeye gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "Arkadaşlarımızın kamp süreci A Milli Takım ile aynı. Bu, onlara ne kadar değer verdiğimizi ve onları ne kadar önemsediğimizi gösteriyor. Sonuç ne olursa olsun onların gayretlerini ve mücadelelerini görüyoruz. Bu kardeşlerimizin hangi şartlarda engelleri aştığını, azimlerini ve inançlarını kulüp takımlarımıza, genç milli takımlarımıza, dönem dönem A Milli Takım'a bile örnek olarak gösterebiliriz." ifadelerini kullandı.

Erdem: Maddi ve manevi desteğimiz her zaman engelli takımlarımızla beraber

İsmail Erdem, Nihat Özdemir başkanlığındaki TFF'nin tüm imkanlarıyla engelli futbol takımlarını desteklemeye devam edeceğini dile getirdi.

İşitme engellilerin yanı sıra bedensel engelliler, özel sporcular ve görme engelliler milli takımlarını Riva'da misafir ettiklerini aktaran Erdem, şunları kaydetti:

"İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı'nın burada misafir olması, Türkiye'de engelli futbolunun gelişimi açısından çok önemli. A Milli Futbol Takımımız ile aynı ortamı paylaşıyorlar. Bunun manevi olarak farklı duygular yüklediğine inanıyoruz. TFF Başkanımız Nihat Özdemir olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, engelli futbolunun gelişimi için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdi. Maddi ve manevi desteğimiz her zaman engelli takımlarımızla beraber. Engelli futbolunda dünyada söz sahibi ülkelerin başında geliyoruz. İşitme engellilerimizin önceki şampiyonluklarına bir yenisini ekleyerek ülkemize dönmesi en büyük beklentimiz. Bunu yapabilecek güçte ve kabiliyetteler. TFF, engelli futbolunun gelişiminde her zaman destek oldu. Bugün de varız, yarın da onların yanındayız. Desteğimiz devam edecek."

Vural: Riva'nın manevi atmosferi sporcularımız adına çok etkileyici

TİESF Başkanı Kerim Vural, Riva'da kamp yapmalarının ay-yıldızlı ekibe motivasyon olarak olumlu yansıdığını anlattı.

Olimpiyatların iddialı takımı olduklarını dile getiren Vural, "Futbol takımımız 1 olimpiyat, 2 dünya, 1 Avrupa şampiyonu. Olimpiyatların iddialı takımlarındanız. Daha önce olduğu gibi kampımızı Riva'da yapıyoruz. Buranın fiziki şartlarından ziyade manevi atmosferi sporcularımız adına çok etkileyici. Sporcularımız, burada fotoğrafı bulunan futbolcuları kendisine idol görüyor. A Milli Futbol Takımımız ile aynı şartlarda kamp yapmak sporcularımız için manevi bir etkisi oluyor. TFF ailesi bize bir ayrıcalık gösterdi. Olimpiyatlara katılacağımız için burada 3 kez kamp yapma fırsatı verdiler. Bundan dolayı TFF ailesine çok teşekkür ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

En büyük destekçilerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TFF olduğunu aktaran Vural, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız bizim hamimiz pozisyonunda. Sayın Bakanımız bize bütün imkanları sunuyor. Başarı olunca hem Cumhurbaşkanımız hem de Bakanımız tarafından takip edilir durumdayız. Faaliyet gösterdiğimiz 24 branşta diğer federasyonlar hakem, salon ve malzeme desteği veriyor. TFF'nin futbol branşımıza verdiği desteği diğerlerinden hem talep etme hem de alabilme durumumuz yok. TFF bize sadece kamp imkanı sağlamıyor. Sporcularımıza kıyafet ve maddi destek veriyor. TFF bizim için apayrı noktada. Onun için TFF ailesini her zaman bize sunduğu katkılardan dolayı başka bir yerde tutarız. Destek konusunu Bakanlığımız 1, burası 2, diğerleri 3 diye sıralayabiliriz."

Gürsoy: "Son şampiyon olarak favori ülkeyiz"

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı'nın Brezilya'ya favori olarak gittiğini kaydetti.

TFF'nin bünyesinde engelli futbolu bulunan tüm spor federasyonlarını desteklediğini belirten Gürsoy, "UEFA'ya bağlı federasyonlar arasında engelli futbolunu kurumsal anlamda destekleyen tek ülke Türkiye. 2006'dan bu yana TFF bünyesinde Engelliler Koordinasyon Kurulu faaliyet gösteriyor. O günden bu yana engelli futboluna sadece finansal destek değil, iletişim, sponsorluk, kamp destekleri veriyoruz. Bunlardan önemlisi TFF ailesi engelli futboluna sevgisini vermiştir. Bu iş birliği ile İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Türk spor tarihinin en başarılı takımı olmuştur. Geçmişinde 2 dünya, birer olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğu var. Mayıs ayında Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda son şampiyon olarak favori ülkeyiz. Ben, milli takımımızın başarılı olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Engelli futbolunda 2022'nin önemli bir viraj olduğunu aktaran Ömer Gürsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar engelli futbolunda dünya markası olmuş bir ülkeyiz ama futbolda geçmiş yoktur, gelecek vardır. 2022'de 4 engelli futbol takımımız uluslararası şampiyonlara katılacak. Ampute Futbol Milli Takımı, 2017 ve 2021'de Avrupa şampiyonu oldu. Dünya ikinciliği ve üçüncülüğümüz var ama Türkiye'ye ev sahipliği yapacağı organizasyonda dünya şampiyonluğu yakışır. Cumhurbaşkanımız ile TFF Başkanımız Nihat Özdemir'in özel ilgisi var. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile yapacağımız iş birliği ile ekim ayında dünya çapında bir organizasyona imza atacağız. Down sendromlularda futbol yeni başladı. Avrupa şampiyonu oldular ve nisan ayında Peru'da Dünya Şampiyonası'na katılacak. Görme Engelliler Futbol Takımımız geçmişte 2 kez paralimpik oyunlarına katıldı. Takımımızı yeniden 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda görmek için İtalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda kota alması ve dereceye girmesi için hazırlıklarımızı yapacağız."

Ali Metin: Riva'da kamp yapınca sporcularımızı ayrı bir şekilde motive ediyoruz

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Ali Metin, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çalışmanın futbolcularını motive ettiğini söyledi.

Deaflympics'e kadar Riva'da 3 kamp yapacaklarını anlatan Metin, "Riva'da kamp yapınca sporcularımızı ayrı bir şekilde motive ediyoruz. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş bir takımız. Dünya sıralamasında ilk basamaktayız. Bu unvanımızı korumak istiyoruz. Onun için de iyi çalışıyoruz. TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanımız Ömer Gürsoy bizimle ilgileniyor. Federasyon başkanımız Kerim Vural bize her türlü desteği veriyor. Herhangi bir problemimiz yok. Bizim de artık işimiz iyi çalışarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Hedefimiz Brezilya'da düzenlenecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda şampiyon olmak. İnşallah bunu başaracağız. Bunun için iyi çalışıp iyi hazırlanacağız." diye konuştu.

Sıradaki Haber
İşitme engelli milli atletin gözü olimpiyat madalyasında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz