Engelli Sporları

Rüyasını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor

29 Temmuz 2017 Cumartesi 12:52 - Son Güncelleme 22 Şubat 2018 Perşembe 19:04

İşitme Engelliler Olimpiyatları'na ilk kez Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda katılan milli tekvandocu Ali Karaca, rüyalarında gördüğü altın madalyayı kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tekvando-pumse kategorisinde rakiplerini geçerek şampiyonluğu kazanan Ali Karaca, sürekli rüyasını gördüğü altın madalyaya ulaşmayı başardı.

Milli tekvandocu, AA muhabirine, olimpiyatlara ilk kez katıldığını söyledi.

Organizasyon öncesinde büyük heyecan yaşadığını aktaran Ali Karaca, "Her gece olimpiyatlar rüyama giriyordu. Rüyamda şampiyon olduğumu görüyordum. Gerçek hayatta bunu yapabileceğimi düşünemiyordum ama rüyamın gerçek olması için sürekli dua ettim ve çok çalıştım. Olimpiyatlarda Güney Kore ve Rusya gibi iddialı ülkelerin sporcuları olmasına rağmen çok çalışarak onları geride bıraktım, şampiyonluğu kazandım. Böylelikle rüyalarımı da gerçekleştirdim." ifadelerini kullandı.

Bu arada, milli tekvandocu Elif Yenigün de arkadaşları Ayşegül Gökkaya, Aslıhan Savan Kuş ile yer aldıkları kadınlar takım kategorisinde Türkiye'ye altın madalya kazandırdıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

Olimpiyatlara üçüncü kez katıldığını belirten Elif, "İlk kez altın madalya alıyorum. Bambaşka duygular içindeyim. Kelimelerle mutluluğumu anlatamıyorum. 10 yıldır milli takım sporcusuyum. Hep ikinci oluyordum, hiç birinci olamamıştım. Bu sefer bu gurura layık oldum. Aldığımız altın madalyayı Türkiye'ye hediye ediyorum. Çünkü bizim bayrağımız çok özel." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
"Çok zor maçlar oynadık"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz