Engelli Sporları

Taha Akgül, olimpiyat meşalesini yaktı

03 Temmuz 2017 Pazartesi 17:18 - Son Güncelleme 22 Şubat 2018 Perşembe 20:30

Samsun'un ev sahipliğinde 18-30 Temmuz'da yapılacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın meşalesini, oyunların elçisi Taha Akgül, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi'nin (ICDS) İsviçre'nin Lozan kentindeki merkezinden teslim aldı. Akgül, "Meşaleyi önce İstanbul'a sonra Samsun'a götüreceğiz" dedi.

 

Meşaleyi yaktıktan sonra AA'ya açıklama yapan olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha, "2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın ateşini Lozan'dan şu anda teslim almış durumdayız. Meşaleyi önce İstanbul'a sonra Samsun'a götüreceğiz. İnşallah önce ülkemize sonra Samsunumuza hayırlı olur." dedi.

Sporculara, idarecilere ve antrenörlere şimdiden başarılar dileyen Taha, "Yaklaşık 96 ülkeden 5 bine yakın kişi gelecek. İnşallah, işitme engelli sporcularımız da ülkemizi en başarı şekilde temsil ederler." şeklinde konuştu.

ICDS Başkanı Valery Rukhledev ise "Dünyanın en geniş katılımlı ikinci olimpiyat oyunu, İşitme Engelliler Olimpiyatları'dır. Türkiye'de 23'üncüsünü düzenleyeceğiz. Samsun'da en iyi en güzel organizasyonlardan birini yapacağız. Bu bizim için onur verici bir olaydır. Tüm destekleyenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Oyunların Genel Koordinatörü Serkan Baltacı da "Dünyanın 2. büyük spor organizasyonunu, Türk spor tarihinin ise en büyük organizasyonunu düzenleyecek olmaktan hem heyecan hem de gurur duyuyoruz. 18-30 Temmuz’da Samsun’da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda 96 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu mücadele edecek. Delegeleri ve antrenörleri de saydığımızda katılımcı sayısı 5 binin üzerine çıkıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin, geçmiş yıllara da bakıldığında her türlü büyük organizasyonu yapabilme becerisine sahip bir ülke durumuna geldiğini ifade eden Baltacı, şunları söyledi:

"Biz bu organizasyonun merkezinde işitme engellilerin yer aldığını aklımızdan hiç çıkarmadan hazırlandık. Gönüllülerden sağlık çalışanlarına, hava yolu kabin memurlarından Samsun esnafına kadar yaklaşık 5 bin kişi Türkçe ve uluslararası işaret dili öğrendi. Ayrıca uluslararası işaret dilinde bir kitapçık da hazırladık. Bu kitapçık bundan sonraki İşitme Engelliler Olimpiyatları'na da mirasımız olacak. Resmi maskotumuz Çakır da işaret dili biliyor. Tarihin ilk konuşan maskotu olarak, oyunlara gelecek işitme engellilerle rahatlıkla iletişim kurabilecek."

Baltacı, "Bu organizasyon için özel tasarlanan meşalede Anadolu toprağımızı simgeleyen motifler var. Ayrıca geleneksel Türk lalemiz de meşalenin üzerinde yer alıyor" diye konuştu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Altı kıta Samsun'da buluşuyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz