Engelli Sporları

Karanlık dünyaları gol sevinciyle aydınlanıyor

24 Haziran 2014 Salı 13:40 - Son Güncelleme 24 Haziran 2014 Salı 13:46

''Amacımız 'körü körüne yaşamak' değil''

Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi" kapsamında Çankırı'da 14 görme engelli, golbol antrenmanlarına katılarak karanlık dünyalarını gol sevinciyle aydınlatıyor.

Çankırı'da antrenör Engin Doğan eşliğinde Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda haftada 1 gün antrenmanlara katılan 14 görme engelli, hem stres atıyor hem de birlikte zaman geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, yaptığı açıklamada, bakanlığın başlattığı projeyle görme engelli futbolu olarak bilinen golbol antrenmanlarını başlattıklarını söyledi.

Amaçlarının görme engellileri bir faaliyetin içerisinde tutmak olduğunu anlatan Yıldız, golbolda Türkiye şampiyonalarına da katılıp başarılar elde etmek istediklerini vurguladı.

Yıldız, engellilerin faaliyetten çok mutlu olduğunu belirterek "Engellilerimiz kenara itilmiş, belki sosyal faaliyetler içerisine çok katılamıyorlar. Bu projeler ve faaliyetler içerisinde mutlular. Köyler ve ilçelerdeki engellilerle görüşüp organizasyonlara katılmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Antrenmana 60 kilometre uzaktan geliyor

Görme engelli evli ve iki çocuk babası Doğan Yurt, antrenmanlara katılmak için yaklaşık 60 kilometrelik yoldan geldiğini söyledi.

Kızılırmak ilçesine bağlı Kahyalı köyünde yaşadığını, Çankırı'da bu sporun başlamasından mutluluk duyduklarını anlatan Yurt, "Antrenörümüz Engin Doğan'ın öncülüğünde kurulan golbol takımı benim için rüya gibi. Köyden araç gelmemesine rağmen kendi imkanlarımla şartlarımı zorlayarak antrenmana katılıyorum" dedi.

Kalender Şimşek de Çankırı Karatekin Üniversitesinde santral memuru olarak çalıştığını belirterek, "Amacımız 'körü körüne yaşamak' değil, sosyal faaliyetlerin içinde olmak istiyoruz. Evden çıkamayan engellilere örnek olarak bu etkinliklere katılmasına öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Çankırı'da bu kadar görme engellinin bir araya geldiği nadir organizasyonlardan birine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
"Engelsiz Dev Adamlar" umut verdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz