Placeholder Broadage Row
Milli maçta şok gelişme!

Türkiye-Danimarka maçı tatil edildi.

1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası'nda, Türkiye ile Danimarka arasındaki maçta, hakemin verdiği karara itiraz eden Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'nun Hırvat delegesi Mario Lusic'in davranışı sonrasında karşılaşma hakem tarafından tatil edildi.

Şampiyonada üçüncü maçını Danimarka ile oynayan milli takım, karşılaşmanın 24. dakikasında 10-8 öndeyken Danimarkalı bir oyuncu, tribünlere yaptığı hareket sonucu kırmızı kart gördü. Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu delegesi Mario Lusic, bu karara itiraz etti. Bunun üzerine maçın hakemi, soyunma odasına giderken, karşılaşmanın tatil edildiği bildirildi.

Milli takım menajeri Mustafa Saka, gazetecilere yaptığı açıklamada, Lusic'in sahaya girerek hakemin verdiği karara itiraz etmesinin kural dışı olduğunu söyledi.

Saka, 50 yıllık sporculuk hayatında böyle bir olayla karşılaşmadığını vurgulayarak, "Lusic müsabakaların teknik delegesi olmasına rağmen sahaya girerek hakemin kararına itiraz etti. Böyle bir şey kurallarda yok. Hakem de kural dışı bu olay neticesinde soyunma odasına gitti. Organizasyon komitesinin vereceği karara göre hareket edilecek. Sanıyorum bu karar da takımımızın lehine olacak, sorunu çıkaran biz değiliz" diye konuştu.

Türk Milli Takım Başantrenörü Mehmet Korer de delege Mario Lusic'in yaptığı itirazın kural dışı olduğunu kaydetti.