Engelli Sporları

"Özel" sporcu sayısı artıyor

06 Mayıs 2014 Salı 12:14 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2014 Salı 12:25

Lisanslı sporcu sayısının 14 bin 162'ye ulaştığı bildirildi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Aydın Koç, lisanslı sporcu sayılarının 14 bin 162'ye ulaştığını belirterek, "Şırnak'tan İzmir'e, Hakkari'den Edirne'ye kadar her hafta bin çocuğumuza spor yaptırarak, onların sosyalleşmelerini sağlıyoruz" dedi.

Koç, yaptığı açılamada, federasyonlarının atletizm, basketbol, binicilik, bisiklet, bowling, bocce, jimnastik, futbol, futsal, kayak, masa tenisi, tenis, yüzme ve voleybol branşlarında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarla özel sporculara spor hizmeti vermeyi, yaşam zenginliği ve kalıcı unsurlar bırakmayı misyon edindiklerini belirten Koç, bu kapsamda Türkiye genelinde çeşitli faaliyetler düzenleyerek daha çok engellinin spor yapmasını sağladıklarını ifade etti.

Federasyon bünyesinde geçen yıl 10 bin 913 sporcu bulunduğunu anlatan Koç, "Lisanslı sporcu sayımız şuan 14 bin 162'ye ulaştı. 5 bin 500 civarında da aktif sporcumuz var. Faaliyet programımız kapsamında Şırnak'tan İzmir'e, Hakkari'den Edirne'ye kadar her hafta bin çocuğumuza spor yaptırarak, onların sosyalleşmelerini sağlıyoruz" dedi.

Koç, engellilerin spora ilgisinin çok iyi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sporcu sayısındaki bu artış da engellilerin spora olan ilgisini gösteriyor. Geçen yıl göreve geldiğimizde kulüp sayısı 149'du, bir yılda bu sayı 250'ye yükseldi. Bu, spora olan sevgi ve güvenin yerine geldiği anlamına geliyor. Şuan 81 ilde temsilcimiz var. Federasyon olarak mezra, köy, ilçe ve illerdeki bütün engellilere ulaşmak için taramalar yaptırıyoruz. Nerede engelli bir kardeşimiz varsa onları spora teşvik ediyoruz."

Engelli bireyi bulunan ailelere de seslenen Koç, "Ailelerimiz engelli çocuklarını evlerine kapatmasın, onları spora yönlendirsinler. Burada devlet var, devletin eli var. Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız bu çocuklara çok büyük önem veriyor. Bizler de onların koordinesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çocuklar sporla sosyalleşerek daha mutlu ve huzurlu oluyor" diye konuştu.

Engelliler altın çağını yaşıyor

Son 10 yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde engellilerin altın çağını yaşadığını vurgulayan Koç, şöyle devam etti:

"Engellilere altın çağını yaşatan Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan 10 yıl önce engellilerimiz kendilerini göstermiyordu, sporla alakaları yoktu ve aileleri utanıyordu. Şimdi bu sistem çok değişti. Spor, hem çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlayan hem de enerji birikimlerini artıran bir faaliyet. Ailelerden engelli çocuklarını spora yönlendirmelerini bekliyoruz."

AA

Sıradaki Haber
"Engelsiz Aslanlar" yurda döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz