Engelli Sporları

Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası

25 Mart 2014 Salı 16:05 - Son Güncelleme 25 Mart 2014 Salı 16:15

Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası Antalya'da devam ediyor.

Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonası Antalya'da devam ediyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TOSSFED) 2014 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Bölge Şampiyonası'na İç Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinden down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli 900 sporcu katılıyor.

Şampiyonada Akdeniz ve Karadeniz bölgelerini kapsayan ikinci bölge ayağı, Antalya Zeytinköy Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor. Şampiyonanın üçüncü gününde 300 sporcunun katıldığı 100, 200, 400, 800, bin 500, 3 bin ve 5 bin metre koşuları, 3 adım atlama, uzun atlama ve gülle atma branşlarında müsabakalar yapılıyor.

"Engelliler spor yaparak rehabilite oluyor"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, müsabakalarda yarışan bütün engelli sporcuların kendileri için özel olduğunu söyledi.

Şampiyonaya zihinsel engelli 900 sporcu katıldığını bildiren Olgun, engelli sporculara imkan verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiklerini kaydetti.

Özel sporcuların isimleri gibi özel olduklarını vurgulayan Olgun, şöyle konuştu:

"Engelli kardeşlerimize spor yaptırmanın, onlarla birlikte olmanın, madalya kürsüsünde ya da pistteki duygularını görmenin sevinci bir başkadır. Onlarla biz çok mutlu oluyoruz. Engelliler spor yaparak rehabilite olup sosyal çevrelerine uyum sağlıyor. Aileleriyle daha iyi iletişim kurabiliyorlar. Kısacası onlar mutlu oluyor, onlara hizmet ederken biz de mutlu oluyoruz."

27 Mart Perşembe günü sona erecek şampiyonada dereceye girecek sporcular, haziran ayında yapılacak Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek.

AA

Sıradaki Haber
Hentbol'da İşitme Engelliler sahnede
Yükleniyor lütfen bekleyiniz