Engelli Sporları

Spor dünyasında biz de varız!

11 Ekim 2013 Cuma 16:03 - Son Güncelleme 11 Ekim 2013 Cuma 16:12

Zihinsel Engelliler Basketbol Şampiyonası Ankara'da yapılacak.

Zihinsel Engelli Sporcular Dünya Federasyonu'nun (INAF) düzenlediği Dünya Basketbol Şampiyonası, 20-28 Ekim tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, özel sporculara acınmaması gerektiğini belirterek, "Bu dünyada, yani spor dünyasında biz de varız" dedi.

Federasyonun düzenlediği toplantıya ilk defa bu kadar fazla katılım olduğunu, bunun da kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Aydın, "Başarılı olursak bizi yazıyorsunuz. Artık başarıyoruz ve siz de bunu yansıtıyorsunuz. On yıl önce bu çocuklar sokağa çıkamıyordu ama artık dünyada ülkelerini temsil ediyorlar" diye konuştu.

Federasyonun düzenlediği başarılı organizasyonlar sayesinde dünya şampiyonasının Türkiye'ye verildiğini vurgulayan Aydın, "Artık bizde varız. Kimse bu çocuklara acımasın. Bizi tanımayan kurumlar artık tanımaya başladı. Türk insanının özgüveni yok. Bizler Avrupa'dan daha başarılıyız. Sporseverler, bu çocukların neler yapabildiğini salona gelerek izlesin lütfen" ifadelerini kullandı.

Aydın, şampiyonada Türkiye, Avustralya, Fransa, Yunanistan, Polonya ve Portekiz'in mücadele edeceğini, Brezilya ve Venezuela'nın ise ekonomik nedenlerle organizasyonda yer alamayacağını bildirdi.

Türkiye Özel Sporcular A Milli Basketbol Takımı'nda şu isimler yer alıyor:

Tanju İncedemir, Doğan İncedemir, Barış İncedemir, Caner Durur, Mert Ongun, Özgür Topal, Onur Parlak, Ali Şahin, Emre Arslan, Hüseyin Karaca, Zeynel Gündoğdu, Faik Çelik, Enver Aydın ve Özer Kafa.

ÖZEL SPORCULARIN TÜRK TELEKOM BASKETBOL TAKIMINI ZİYARETİYLE İLGİLİ HABERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Avrupa Şampiyonası'na doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz